Organizovanost kao životni stil

Postoji toliko mnogo razloga zašto biste trebali da uključite organizaciju u svoju redovnu rutinu. U nastavku teksta pročitajte zašto je organizovanost ključ za zadovoljavajući, oslobađajući i produktivniji život.

Jelena Plivelic
Organizovanost kao životni stil

Smanjenje stresa.

Možda to ne shvatate, ali vizuelni nered zapravo može povećati nivo stresa. Raščišćavanje prostora smanjuje opšti posao oko kuće, dok vam organizovanost može pružiti mir da su određeni zadaci obavljeni.

Bolji san.

Kada ste organizovani, vaši prioriteti se mijenjaju. Imate više vremena za sebe i više vremena da se fokusirate na ono što je zaista važno. Organizovanje dnevnih zadataka vam omogućava da se fokusirate na ono što treba da uradite umjesto da vas ometaju druge stvari oko vas.

Kreativnost i produktivnost.

Istraživači su otkrili da nered zapravo može otežati fokusiranje na određeni zadatak. To je zato što kada imate više vizuelnih stimulansa koji se takmiče za vašu pažnju, teže je suziti fokus na jednu stvar. Sa urednim i organizovanim radnim prostorom, ograničavate ometanja i možete postići više jasnoće da biste bili kreativni i napravili svoj najbolji rad.

Zdravija ishrana.

Praćenje zdravih obrazaca ishrane povezano je sa upravljanjem stresom, boljim kvalitetom sna, povećanom produktivnošću i boljim mentalnim blagostanjem.

Štedi vrijeme i novac.

Uspostavljanje zdravih navika i sistema u kući spriječava vas da se vratite starim navikama i starim obrascima koji vam više ne služe i koji vam oduzimaju vrijeme i novac.

Organizacija je putovanje koje zahtijeva stalno održavanje i redovno čišćenje kako biste bili sigurni da ste na vrhuncu. Zamislite to kao uvođenje nove korisne navike u svoj svakodnevni životni stil.

Izvor