4 načina da se približite ravnoteži između posla i života

Balans se sastoji od fizičkog i mentalnog zdravlja, samorazvoja, karijere, a pitanje je koliko vremena posvećujete svakoj navedenoj stavki a da ne pregorite. Ravnoteža ne znači da trošite jednako vrijeme na sve. Umjesto toga, radi se o poznavanju vaših prioriteta i njegovanju discipline.

Jelena Plivelic
4 načina da se približite ravnoteži između posla i života

Ključne tačke za definisanje prioriteta sadrži sledeće koncepte:

Identifikaciju oblasti života kojima posvećujete najviše vremena (npr. karijera, zdravlje, porodica, finansije).

Identifikacija vaše uloge (npr. roditelj, prijatelj, trener, menadžer, supružnik).

Shvaćanje kako ravnoteža izgleda za vas.

U nastavku pročitajte 4 načina kako da se približite ravnoteži između posla i života.

Vježbajte samodisciplinu.

Uživajte u treniranju snage duha kroz samodisciplinu jer će vam to omogućiti da se testirate i upoznate vaše mogućnosti.

Razvijte emocionalnu inteligenciju.

Osjećanja ne bi trebalo da kontrolišu vas ili vaše vrijeme, ali imaju tu moć. Vježbanje da prepoznate svoje emocije omogućiće vam da osjetite empatiju i formirate pravedna očekivanja od drugih.

Birajte okruženje.

Ljudi koji su vam najbliži su oni koji vas najviše oblikuju. Prestanite da gubite vrijeme na sastanke i besmislene pozive ili mejlove koji su nebitni za vaše ciljeve, jer je to nevjerovatno oslobađajuće.

Fokusirajte se na dugoročne ciljeve.

Uvjerite se da je vaša nedeljna rutina fokusirana na dugoročne ciljeve. Ako su potrebna prilagođavanja, koristite strategije kao što je davanje prioriteta svojoj energiji i pravljenje detaljnih planova kako biste se vratili na pravi put.

Izvor