Politika upotrebe kolačića

Ova politika kolačića pruža Vama kao korisniku jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo kao i o razlozima za njihovo korišćenje.

Veb sajt zeneoduticaja.com je u vlasništvu kompanije Impact Institut PIB: 2905987915048 (u daljem tekstu: Žene od uticaja).

PRISTANAK

Nastavljanjem korišćenja našeg veb sajta slažete se da postavimo kolačiće na Vaš uređaj a sve u cilju analize načina na koji koristite naš veb sajt. Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu politiku kolačića kako biste saznali detaljne informacije o podacima koje prikupljamo prilikom korišćenja našeg veb sajta.

Nakon što ste dali pristanak u pogledu korišćenja, na Vašem uređaju biće sačuvan kolačić. Ukoliko u bilo kojem trenutku želite da povučete pristanak, jednostavno izbrišite kolačiće preko podešavanja u Vašem internet pretraživaču.

ŠTA SU KOLAČIĆI (COOKIES)?

Kolačići su male datoteke koje se postavljaju na Vaš računar preko veb sajtova koje posjetite prilikom pretraživanja sadržaja na internetu. Njihova upotreba je široko rasprostranjena a sve u cilju pravilnog funkcionisanja veb sajtova odnosno prikupljanja poslovnih i marketinških informacija od strane njihovih vlasnika.

Kolačići koje koristimo na našem sajtu nam pomažu da obezbijedimo bolje iskustvo korišćenja naših online usluga tako što isti pamte Vaše parametre te nam na taj način pomažu da poboljšamo našu uslugu i Vaše korisničko iskustvo.

Neki kolačići koje koristimo mogu da čuvaju informacije o Vama ali takve informacije se čuvaju samo ako ste ih vi samovoljno objavili na našem veb sajtu.

Vašim korišćenjem našeg veb sajta slažete se da se ova Politika kolačića primjenjuje prilikom svakog pristupa www.zeneoduticaja.com.

UPOTREBA KOLAČIĆA

U daljem tekstu ove Politike, objasnićemo Vam za koje potrebe koristimo kolačiće na veb sajtu zeneoduticaja.com.

Tehnički razlozi

Kolačići se koriste iz tehničkih razloga kako bi se omogućio efikasan rad veb sajta, odnosno kako bi se:

 • održala ravnoteža saobraćaja na veb sajtu a naši korisnici dobili koherentne i pouzdane usluge;
 • saobraćaj ograničio na ključne djelove veb sajta da bi se održali nivoi efikasnosti rada;
 • sačuvalo Vaše prihvatanje Politke zaštite privatnosti, politike kolačića i uslova i odredaba za korišćenje veb sajta;
 •  obezbijedilo Vaše povezivanje sa odgovarajućom uslugom na našem veb sajtu;
 •  korisnici usmjerili ka specifičnim primjenama neke usluge.

Olakšano korišćenje

Kolačići se koriste kako bi korisnici mogli lakše da koriste naš veb sajt, odnosno za:

 • pamćenje informacija koje ste unijeli u obrasce:
 • identifikaciju Vašeg prijavljivanja na našem veb sajtu;
 • pamćenje primijenjenih postavki, kao što je izgled, veličina teksta, parametri i boje;
 • pamćenje podatka da li smo Vas već pitali da li želite da popunite anketu;
 • prikaz Vašeg prijavljivanja na veb sajtu.

Statistika

Kolačići se koriste za prikupljanje statističkih podataka odnosno:

 • prikupljanje povratnih informacija o zadovoljstvu korisnika putem ankete na našem veb sajtu;
 • dobijanje uvida u to kako posjetioci koriste veb sajt tako da možemo da ga poboljšamo u smislu njegove upotrebljivosti.

Povezivanje sa trećim stranama

Kolačići za "ciljanje" su povezani sa uslugama koje pružaju treće strane.

Povezivanje sa društvenim mrežama može dovesti do toga da iste koriste informacije o Vašoj posjeti kako bi na drugim veb sajtovima usmjerile oglašavanje i druge marketing aktivnosti.

Svim ovim kolačićima upravljaju treće strane, a za dodatne informacije možete da pogledate obavještenja o privatnosti na veb sajtovima samih trećih strana.

Time što koristite naš sajt prihvatate upotrebu kolačića za povezivanje sa trećim stranama.

GOOGLE ANALITIKA

Ovaj veb sajt koristi Google analitiku (Google Analytics), analitičku uslugu na mreži koju pruža korporacija Google Inc. (u daljem tekstu "Google").

Google analitika koristi kolačiće, tekstualne datoteke koje se postavljaju na Vaš računar, kao pomoć pri analizi načina na koji korisnici upotrebljavaju veb sajt. Informacije koje kolačić prikupi u vezi sa Vašom upotrebom veb sajta (uključujući vašu IP adresu) Google prenosi i čuva na serverima u Sjedinjenim Američkim Državama. U slučaju aktivacije skrivanja IP adrese Google skraćuje/skriva posljednji oktet IP adrese za države članice Evropske unije kao i za druge strane u sporazumu o Evropskom ekonomskom prostoru. Samo u izuzetnim slučajevima, puna IP adresa se šalje Google serverima u SAD-u u okviru kojih se skraćuje. U ime dobavljača veb sajta, Google koristi date informacije za potrebe procjene Vaše upotrebe veb sajta, za pripremu izvještaja o aktivnosti na veb sajtu za operatore veb sajtova, a dobavljačima veb sajtova pruža druge usluge u pogledu aktivnosti na veb sajtu i upotrebe interneta. Google neće dovesti u vezu vašu IP adresu ni sa jednim drugim podatkom u vlasništvu Google-a. Možete da odbijete korišćenje kolačića tako što ćete izabrati odgovarajuća podešavanja na Vašem pregledaču. Međutim, ako to učinite nećete moći da koristite sve funkcije ovog veb sajta.

Za dodatne informacije o kolačićima Google analitike, pogledajte stranice Google-a koje se odnose na pružanje pomoći i politiku zaštite privatnosti.

Google je razvio dodatni program za pregledač za Java Script Google analitike kojim se ona isključuje (ga.js, analytics.js, dc.js). Ukoliko želite da budete isključeni iz Google analitike, možete da preuzmete i instalirate dodatni program za svoj mrežni pretraživač.