4 savjeta za pronalaženje sreće na preduzetničkom putu

Ponekad biti preduzetnik može biti usamljen poziv - posebno kada samo nekoliko ljudi vjeruje u vašu viziju. U nastavku teksta pročitajte četiri koraka koje možete praktikovati kako bi vam vaše poslovno putovanje bilo zabavno uprkos stalnim usponima i padovima.

Jelena Plivelic
4 savjeta za pronalaženje sreće na preduzetničkom putu

Oslobodite se očekivanja i uživajte u sadašnjosti.

Kada imate velika očekivanja ili ciljeve, odmah ćete osjetiti emocije stresa, anksioznosti, depresije, pritiska itd. Često mislimo da je to u redu i da će te negativne emocije nestati kada naši ciljevi/ očekivanja budu ostvareni, ali to je laž.

Jednom kada postignete očekivanje ili cilj morate da ga održavate, što često može biti izazovnije. Pokušaj da se održi nešto poput ovoga vratiće te iste negativne emocije nazad, čineći vas nesrećnim.

Efikasan način da pronađete sreću je da se oslobodite svih očekivanja i budete zahvalni za ono što imate i gdje se trenutno nalazite, odnosno prinađite zdravu ravnotežu između postavljanja ciljeva i očekivanja kako u poslu tako i u životu.

Pišite svoju priču u realnom vremenu.

Svi imamo neke blokade koje je ponekad izgleda teško zaobići, međutim svaki put kada naiđete na neuspjeh gledajte na to kao na novi preokret i živite u relanom vremenu jer krajnji cilj može ispasti mnogo bolje nego što ste očekivali.

Izgradite i ojačajte postojeće odnose.

Ponekad je u poslu najbolje rješenje učiniti manje. Oslobađajući očekivanja i provodeći kvalitetno vrijeme sa ljudima koje volite, ne samo da jačate odnose, već možete i pronaći rješenja za neke probleme.

Posvetite pažnju svom mentalnom i fizičkom zdravlju.

Briga o svom mentalnom i fizičkom zdravlju je od suštinske važnosti jer je veoma lako biti strog prema  sebi i kliziti u sagorijevanje.

Izvor