6 načina da pomjerite svoje granice i postignete stvari za koje nikada niste mislili da su moguće

Mnogi preduzetnici ne znaju kako da identifikuju svoja ograničenja, a u mnogim slučajevima, ograničavajuća uvjerenja su misli koje vam ljudi oko vas ubacuju u glavu. Ovo je uobičajeno za preduzetnike koji su obeshrabreni ili dobijaju negativne povratne informacije od drugih koji ne razumiju njihovu viziju. Za vas smo izdvojili 6 načina kako da pomjerite svoje granice.

Jelena Plivelic
6 načina da pomjerite svoje granice i postignete stvari za koje nikada niste mislili da su moguće

Pozabavite se svojim ograničavajućim načinom razmišljanja

Ponekad jednostavno vjerovanje da nešto ne možete da postignete može ograničiti vašu sposobnost da ostvarite vaš maksimum. Da biste se pozabavili ograničavajućim uvjerenjima i načinima razmišljanja, zapitajte se Zašto ovo nije moguće? ili Ko vam je rekao da ovo ne možete da postignete? Ako ne možete da smislite legitiman razlog zašto ne možete da postignete svoj cilj, možda ćete morati da preispitate svoj način razmišljanja.

Postavite agresivne ciljeve

Ako želite da pomjerite svoje granice, možda ćete morati da razmišljate van okvira. Postavljanje agresivnih ciljeva može uticati na akcije koje preduzimate. Cilj nije da težite nedostižnim ciljevima, ali vam može pomoći da identifikujete gdje bi manji ciljevi mogli da ograniče vaš napredak.

Saznajte šta vas motiviše

Motivacija može igrati ogromnu ulogu u vašoj sposobnosti da se gurnete izvan svojih granica. Visoko motivisani profesionalci imaju veći nivo zadovoljstva, povećan učinak i poboljšane šanse za uspjeh. Vizualizacija kako će uspjeh izgledati, može vam pomoći da pronađete motivaciju i da nastavite da se trudite.

Vizuelni podsjetnici, kao što su fotografije mogu vam pomoći da vas često podsjećaju na stvari koje vas motivišu. Dnevne mantre takođe mogu biti odličan način da dosljedno preispitujete svoj motivacioni faktor.

Opustite se kada vam je neprijatno

Pomijeranje vaših granica će dovesti do osećaja neprijatnosti. U redu je! Ako vam nikada nije neprijatno, nikada ne možete rasti. Izazovite sebe da radite nove stvari za koje smatrate da su neprijatne. Vremenom ćete početi da se osjećate prijatno sa svojim novim ograničenjima. Ponavljanje ovog procesa pomoći će vam da nastavite da se razvijate. Zapamtite da je svaki stručnjak nekada bio početnik.

Prihvatite neuspjeh

Kada pomijerate granice svojih vještina i iskustva, sigurno ćete se suočiti sa neuspjehom. Način na koji pristupate neuspjehu može u velikoj mjeri uticati na vašu sposobnost da nastavite da rastete. Neuspjeh pruža prilike da naučite vrijedne lekcije koje možete koristiti i primijeniti. Neuspjeh je prirodan dio rasta, pa ga iskoristite u svoju korist.

Tražite podršku

Ako vam je potrebna podrška drugih, pronađite nekoga ko može da vas podstakne i izazove da učinite više ili rizikujete. Dobar partner za podršku može biti mentor, trener ili druga osoba koja može pružiti iskrene povratne informacije i voditi vas.

Izvor