5 lekcija o preduzetništvu koje možemo naučiti od mama

Odlučnost, i fleksibilnost samo su neke od mnogih kvaliteta koje su potrebne da bi se bio preduzetnik — a ko posjeduje te kvalitete bolje od majki? U nastavku teksta pročitajte pet lekcija koje možemo naučiti od majki i koje nam mogu koristiti za naše poslovne poduhvate.

Jelena Plivelic
5 lekcija o preduzetništvu koje možemo naučiti od mama

Nemojte se plašiti da rizikujete

Veliki dio nagona majki rođen je iz nužde. Zbog toga su neustrašive u svojim poduhvatima; ne boje se neuspjeha.

Multitasking i upravljanje vremenom su od suštinskog značaja

Majke su vrhunske multitaskere. Davanje prioriteta zadacima je suštinska vještina koju su majke savladale i uspijevaju da izgledaju lako. Jedna od prvih stvari koje naučite u brzom svijetu preduzetništva je važnost obavljanja više zadataka i određivanja prioriteta zadataka kako biste optimizovali svoje vrijeme.

Odlučnost je ključna

Stalna radoznalost i volja za učenjem takođe su urođene osobine preduzetnika dok identifikujemo probleme i pronalazimo nove načine da ih riješimo.

Pronađite ono u čemu ste dobri

Identifikujete u čemu ste dobri i šta vas razlikuje od drugih.

Empatija je neprocjenjiva

Važnost empatije u majčinstvu se podrazumijeva – majke su modeli za empatiju. Isto tako, empatija je često ono što može učiniti dobrog preduzetnika. Veoma je važno biti u stanju da razumijete potrebe klijenata, zaposlenih i drugih da biste mogli da uspostavite radnu dinamiku dok vodite posao.

Izvor