Otkrivanje preduzetničkog uspjeha: transformativna moć odmora za vlasnike preduzeća

U svijetu koji se brzo razvija u kome profesionalci, rukovodioci i vlasnici preduzeća u brojnim zemljama sada rade nevjerovatnih 72 sati nedeljno, pronalaženje vremena za lične aktivnosti postaje sve izazovnije. Vrijeme godišnjeg odmora za vlasnike preduzeća često na kraju bude minimalno ili nepostojeće, što dovodi do simptoma anksioznosti i ometa rast poslovanja. Da bi se održalo optimalno blagostanje i poboljšala produktivnost, stručnjaci preporučuju magični broj: najmanje četiri nedelje odmora godišnje, sa nedeljom posvećenom nadoknadi i pregrupisavanju svakog kvartala. U nastavku teksta pročitajte kako ova vitalna briga o sebi omogućava vlasnicima preduzeća da napreduju lično i profesionalno.

Jelena Plivelic
Otkrivanje preduzetničkog uspjeha: transformativna moć odmora za vlasnike preduzeća

Ponovno pokretanje uma.

Odlazak na odmor jednom u tri mjeseca je odličan način da se ponovo pokrenete i opustite. Kao vlasnik preduzeća, uvijek razmišljate o načinima da unaprijedite svoje poslovanje i podignete ga na sledeći nivo.

Odmaranje tijela.

Rana jutra i kasne noći će uskoro početi da vas sustižu i da dovode do bezbroj zdravstvenih problema. Zakazivanje vremena odsustva će vam omogućiti da resetujete svoj biološki sat.

Planiranje budućnosti i uživanje u sadašnjosti.

Vrijeme van kancelarije je odlično vrijeme da razmislite i cijenite sve što imate u životu i da se podsjetite zašto toliko naporno radite i kakvi su vam planovi za budućnost.

Davanje svom osoblju i poslovnom prostoru da zablista.

Najmanje četiri puta godišnje pustite druge ljude u vašem timu da imaju funkcionalne oblasti odgovornosti u poslu. Najbolji način da pokažete da vjerujete svom timu, sistemima i kulturi je da se redovno udaljite od posla na nedelju dana ili duže. Ovo će vam pomoći da identifikujete oblasti koje treba poboljšati, kao i oblasti u kojima imate stratešku dubinu.

Izvor