Održavajte uravnoteženu korporativnu strukturu moći

Kada je menadžerima dodijeljena odgovornost u oblasti za koje su stručni, njihovo odlučivanje postaje pravednije i fokusiranije. Svaki član tima, od administrativnog do izvršnog nivoa, treba da zna svoj zadatak i “mjesto” u projektu. Dajući članovima tima potpuno vlasništvo nad određenim zadacima, pokazaćete im da imate povjerenje u njih, što će ih dodatno motivisati i podstaći da preuzmu inicijativu i napreduju u svojim ulogama.

Ema Gargović info@balance2business.me
Održavajte uravnoteženu korporativnu strukturu moći

“Moć je data samo onima koji se usude da se sagnu i podignu je. Samo jedna stvar je bitna, samo jedna - biti u stanju da se usudiš.” - Fjodor Mihajlovič Dostojevski

U prethodnim člancima podijeli smo sa vama uvide o tome koliko je važna informisanost pri rješavanju konflikta, benefitima okupljanja članova tima na sastanku kako bi iznijeli svoje razlike u mišljenju i koliko je važno odrediti i raditi na zajedničkim ciljevima. Sa humorom, kao sjajnim oruđem koji rezultira da postoji dovoljno opušteno radno okruženje.

Peta taktika je da održavate uravnoteženu korporativnu strukturu moći.

Kada je menadžerima dodijeljena odgovornost u oblasti za koje su stručni, njihovo odlučivanje postaje pravednije i fokusiranije. 

Uravnotežena korporativna struktura moći omogućava menadžerima i članovima tima da se fokusiraju na kreiranje kvalitetnih proizvoda i usluga. Efikasne organizacije pružaju mogućnost svojim zaposlenima da razviju nove vještine. 

Ovo omogućava zaposlenima da stalno unaprijeđuju poslovanje što osigurava kompaniji da zadrži konkurentsku prednost, potrebnu za napredovanje na dinamičnom globalnom tržištu. 

Održavanje strukture uključuje vođenje događaja i programa za održavanje produktivnog radnog mjesta.

Svaki član tima, od administrativnog do izvršnog nivoa, treba da zna svoj zadatak i “mjesto” u projektu. 

Dajući članovima tima potpuno vlasništvo nad određenim zadacima, pokazaćete im da imate povjerenje u njih, što će ih dodatno motivisati i podstaći da preuzmu inicijativu i napreduju u svojim ulogama.

To znači da svako već ima svoj zadatak i da se po završetku tog zadatka jednostavno ponudi feedback. 

Ne zaboravite, da je davanje i primanje feedback posebna vještina koju treba usavršiti.