Radite sa više infomacija, a ne sa manje

Menadžeri/ke su često zatrpani potreškoćama u upravljanju konfliktima, znaju da je sukob mišljenja prirodan, čak i neophodan. Razumni ljudi, koji donose odluke u uslovima neizvjesnosti, će vjerovatno imati iskrena neslaganja oko najboljeg puta za budućnost svoje kompanije. Menadžeri/ke takođe znaju da je izazov održati konflikt konstruktivnim i spriječiti da on postane ličan i toksičan.

Ema Gargović info@balance2business.me
Radite sa više infomacija, a ne sa manje

"Stanje mira nije odsustvo konflikta nego sposobnost da se sa konflikima suočite."

Mahatma Gandi

Menadžerski timovi čiji članovi podstiču razmišljanje jedni kod drugih razvijaju potpunije razumijevanje svih izbora, stvaraju bogatiji opsjeg opcija i na kraju donose efikasne odluke neophodne u današnjem konkurentskom okruženju.

Timovi sa najboljim učinkom su prihvatili konflikt koristeći 6️ ključnih savjeta koje ćemo pojedinačno dijeliti sa vama u narednim nedeljama.

Prvi savjet je raditi sa više informacija, a ne sa manje.

Značaja informacije kao resursa današnjice i budućnosti smo svi svjesni. Postavlja se pitanje da li je važna informisanost pri rješavanju konflikta? Jeste!

Informacije prate poslovanje i nauku od vrha ka dolje, prepliću se kroz sve sfere znanja, poslovanja i života.

Dok objektivni i ažurirani podaci mogu, i često, preusmjeriti fokus sa ličnog mišljenja i nagađanja na raspravu o čvrstim činjenicama i stvarnim problemima. Dobra informisanost, tačne i pravovremene informacije mogu da doprinesu u povećanju učinka tima pri razumijevanju konflikta.

Važno je napomenuti, najuspešniji ljudi u su oni koji su NAJBOLJE informisani.

Izvor