Kako da ostanete motivisani nakon neuspjeha

Preduzetnici obično imaju zajedničke tipove ličnosti. Uz velike rizike dolaze i veliki uspjesi, ali i veliki neuspjesi. Pa šta se dešava nakon što padnemo? Neuspjeh je težak, a još je teže kada je ono što je propalo nešto što vam je važno. U nastavku pročitajte nekoliko ideja koje će vam pomoći da ostanete pozitivni i motivisani u situacijama krize, da ne odustanete, već da pokušate ponovo.

Jelena Plivelic
Kako da ostanete motivisani nakon neuspjeha

Prihvatite situaciju.

Jednostavna činjenica je da ne možete biti dobri u svemu. Potrebna vam je praksa. Potrebni su vam pokušaji i greške. Morate da ne uspijete kako biste rasli. Dakle, umjesto da o tome razmišljate kao o neprijatnoj situaciji, razmislite o tome kao o neprocenjivoj lekciji koju inače nikada ne biste naučili.

Držite se perspektive.

Pogledajte širu sliku čak i ako neuspjeh utiče na cijelu vašu karijeru jer taj period vašeg života vas ne definiše. U stvari, to može biti samo udarac koji vam je potreban da biste prešli na sledeći nivo. Proslavite lijepe trenutke. Oslonite se na osjećaj kada ste prvi put započeli avanturu preduzetništva. Da li razočarenje oduzima sve male pobjede? Uživajte u tim osjećanjima kada ponovo ne uspijete, jer, budimo iskreni, nećete doživjeti samo jedan neuspjeh.

Vratite se u normalu.

Ostavite vremena da tugujete, da ispitate detalje, da dozvolite da se pitanja pojave, a onda kada osjetite da ste završili, vrijeme je da se vratite na pravi put. Ko zna kada će se pojaviti sledeća ideja koja će vas možda odvesti na put ka uspješnog preduzetništva. Napravite prostora da ta ideja procvjeta, a onda uradite ono što najbolje radite, krenite naprijed!

Izvor