Lush napušta društvene mreže

Kompanija ljepote Lush zatvara svoje naloge na Fejsbuku, Instagramu, Snapchatu i TikToku. Prodavac je rekao da planira da pronađe bolje kanale komunikacije negdje drugdje, kao i da koristi isprobane i testirane rute. Za sada će nastaviti da bude prisutan na Tviteru i Jutjubu.

Jelena Plivelic
Lush napušta društvene mreže
Kompanija Lush koristi isključivo vegetarijanske sastojke za svoje proizvode

Glavni digitalni direktor kompanije Lush, Jack Constantine, rekao je da kompanija neće tražiti od kupaca da se „nađu u mračnoj i opasnoj uličici“, dodajući da su neke platforme društvenih medija „počinjale da se osećaju kao mjesta na koja niko ne treba da bude ohrabren da ide… Nešto mora da se promijeni.”

Kao što svako ko je pokušao zna, odustajanje od društvenih medija nije lako. Ovo važi i za Lush, jer je ovo drugi put da kompanija, koja ima više od 400 prodavnica u 48 zemalja, kaže da napušta sajtove, pošto je prethodno najavila taj korak 2019.

Lush proizvodi kreme, sapune, šampone, gelove za tuširanje, losione, hidratantne kreme, mirise, pilinge, tablete paste za zube, maske i drugu kozmetiku za lice, kosu i tijelo 

Napuštanjem društvenih medija Lush takođe isključuje kanal za kritiku kompanije, nešto na čemu može biti zahvalan. Prošle godine se suočila sa negativnim reakcijama na društvenim mrežama nakon što je njegov dobrotvorni fond donirao 3.000 funti za Woman's Place UK, grupu koja se suočila sa teškim kritikama zbog svog stava po pitanju trans osoba, a kritičari su je optuživali da pokušava da ograniči prava trans osoba.

U 2020. Lush, koji se ponosi svojim ručno rađenim proizvodima i etičkim lancem snadbjevanja, takođe se našao na udaru kritika zbog loših uslova rada u australijskoj fabrici lanca i loših sistema, što je značilo da je skoro deceniju slabo plaćao radnike.

Lush je rekao da se nada da će platforme uvesti jake smjernice za najbolju praksu i da će novi zakoni biti donijeti kako bi zaštitili korisnike.

Izvor