Instagram konačno dozvolio postavljanje sadržaja sa računara

Nakon nekoliko godina, Instagram je konačno omogućio opciju postovanja sa računara koje je ranije bilo moguće težim putem. Međutim od 21. oktobra postovanje sa računara je zvanično odobreno nakon mnogih zahtjeva korisnika širom svijeta.

Jelena Plivelic
Instagram konačno dozvolio postavljanje sadržaja sa računara
Collabs je opcija gdje dvije osobe mogu da naprave postove i reels.

Sada će moći da se objavljuju fotografije i kratki video snimci (do jednog minuta) sa računara.

Korisnici mobilnih telefona su takođe dobili mnogobrojne mogućnosti. To je collab test opcija koja je dostupna od 19. oktobra i koja omogućava da dvije osobe zajedno uređuju objavljeni sadržaj. Ovom opcijom se omogućava da pratioci obje osobe vide postove, komentare i lajkove. Ovo je urađeno s ciljem da se poveća vidljivost postova, pogotovo onih koji se odnose na poslovanje.

Planove za proširenje postovanja na Instagram sa računara uočio je developer Alesandro Paluci, dok je kompanija još uvijek testirala planove.

Od 20. oktobra je dostupna test opcija koja omogućava pokretanje neprofitnih kampanja prikupljanja novca. Audio efekti su dostupni od 21. oktobra, takođe i Superbeat (efekat koji se sinhronizuje sa ritmom), Dynamic Lyrics (3D lyrics koji prati odabranu numeru).

Izvor: