Žena je ženi investitor – Spanks ima nove investitore

Brend ženske odjeće Spanks privukao je pažnju poznatih žena Opre Vinfri i Riz Viterspun, koje su se pridružile kao investotorke kompanije nakon prodaje većinskog udjela u investicionoj firmi Blackstone.

Jelena Plivelic
Žena je ženi investitor – Spanks ima nove investitore

Ovaj posao, Spanks procenjuje na 1,2 milijarde dolara. Kompanija je nedavno objavila i ulazak novih investitora. Druge dioničarke Spanks-a su suosnivačica i izvršna direktorka Bumble-a Vitni Volf Herd, zajedno sa ženskim investicionim fondovima G9 Ventures i Able Partners. Kompanija će imati ženski odbor direktora, kažu Spanks.

Osnivačica  Spanks-a Sara Blejkli, koja je ponovo postala milijarderka zbog ovog ugovora, pohvalila je učešće Vinfri i Viterspun, koje je opisala kao „dugogodišnje pristalice Spanksa“. „Opra je bila veliki razlog za Spanksov rani uspjeh kada ga je 2000. nazvala jednom od svojih kultnih 'Omiljenih stvari'“, rekla je Blejkli u izjavi. Koliko su Opra i Viterspun uložili nije otkriveno.

Blejkli (50) je započela Spanx 2000. godine sa 5.000 dolara koje je zaradila prvenstveno od svog posla prodavačice faks mašina od vrata do vrata na Floridi.

Do 2012, njena kompanija je prijavila 20% profitne marže na skoro 250 miliona dolara godišnje prodaje. Te godine, Blejkli je postala najmlađa žena koja je sama uspjela da se pridruži Forbsovoj listi svjetskih milijardera.

Izvor