Bonus za zaposlene: avionske karte prve klase

Sara Blakely, osnivač kompanije Spanx oduševila je svoje zaposlene a i javnost širom svijeta tako što je na jedinstven način proslavila prodaju većinskog dijela svoje kompanije čija je vrijednost ugovorom procijenjena na 1,2 milijarde dolara.

Jelena Plivelic
Bonus za zaposlene: avionske karte prve klase
Spanx je američki proizvođač donjeg ženskog veša čija je vrijednost procijenjena na 1,2 milijarde dolara

Dvije decenije nakon što je Sara pokrenula kompaniju za žensku odjeću, globalna investiciona firma Blackstone je kupila većinski udio Spanxa. Na video snimku na Instagram društvenoj mreži Sara je odlučila da proslavi prodaju sa svojim zaposlenima. Na stolu je stajao globus kojeg je Sara vrtila, a zatim je i objavila razlog. Naime, pred masom je objavila da je kupila avionske karte prve klase za bilo koje mjesto u svijetu – za svakog zaposlenog.

Ali to nije bilo sve. Izjavila je: „Znate, ako idete na put možda biste željeli da pođete na finu večeru ili da boravite u lijepom hotelu. Dakle, uz svačije dvije karte prve klase za bilo gdje u svijetu, svako od vas dobija 10.000 dolara.“

Kada su zaposleni upitani gdje bi putovali, odgovora je bilo raznih, a Sara je iskoristila priliku i da ukaže na to koliko je uložila vremena i truda da bi ostvarila svoje snove i koliko je vjerovala u uspjeh kompanije gdje su je mnogi shvatali  neozbiljno.

Nazdravila je i svim ženama na svijetu koje su u svijetu biznisa bile i prije nje kao i ženama koje nisu imale priliku da ostvare svoj san.

Izvor