Digitalna budućnost nafte i gasa

Huawei osnažuje širok spektar industrija kroz 5G umrežavanje. U naftnoj i gasnoj industriji 5G tehnologije mijenjaju načine rada prikupljanja seizmičkih podataka

Nada Stojanović
Digitalna budućnost nafte i gasa

Razvijajući se od dobavljača koji je jednostavno obezbijedio prekidače, rutere i mrežne uređaje, do punog partnera posvećenog pružanju rješenja za digitalnu transformaciju, Huawei sarađuje sa partnerima i kupcima kako bi zajednički promovisali primjenu 5G, vještačke inteligencije (AI) i velikih podataka u naftnoj i gasnoj industriji. Rješenja za trenutne izazove jesu u razvoju novih tehnologija i aplikacija. 

Huawei je tim povodim predložio „Vodeće nove ICT za veću sigurnost i efikasnost u naftnoj i gasnoj industriji“ i sarađuje sa industrijskim partnerima na pokretanju ICT rješenja kako bi se digitalna proizvodnja kombinovala sa kontrolom bezbijednosti i poboljšala produktivnost. Ova inovativna ICT rješenja uključuju naftu i gas IoT, digitalni cjevovod, HPC i upravljanje operacijama i pametnu distribuciju. Huaweijeva naftna i gasna rješenja primijenjena su u 45 zemalja i regiona širom svijeta, opslužujući 70 posto globalnih 20 naftnih i gasnih kompanija.

Huawei osnažuje širok spektar industrija kroz 5G umrežavanje. U naftnoj i gasnoj industriji 5G tehnologije mijenjaju načine rada prikupljanja seizmičkih podataka. Huawei 5G mreže već se koriste na naftnim poljima i stanicama za podršku pregleda robota, inspekcije dronova i aplikacija za proširenu stvarnost (AR) i virtuelnu stvarnost (VR).

https://www.bahrainthisweek.com/digital-future-of-oil-gas-by-dr-jassim-haji/