Huawei je lider u 5G RAN portfelju

Kompanija Huawei nudi najveći izbor 5G radio proizvoda za primjenu u različitim scenarijima, kao i niz inovativnih rješenja za pojednostavljenje primjene 5G mreže

Nada Stojanović
Huawei je lider u 5G RAN portfelju

Tehnologija 5G RAN kompanije Huawei je treću godinu zaredom na liderskoj poziciji, prema nedavnom izvještaju GlobalData H2 2021 5G RAN: Competitive Landscape Assessment. Ovaj izvještaj se objavljuje svakih šest mjeseci kako bi se procijenile konkurentske prednosti 5G RAN proizvoda.

U izvještaju za drugi kvartal 2021. godine, portfolio proizvoda kompanije Huawei je nadmašio svoje konkurente u sva četiri kriterijuma: širina portfelja radio jedinica, kapacitet jedinice osnovnog pojasa (BBU), jednostavnost instalacije i tehnološka evolucija. Kompanija Huawei nudi najveći izbor 5G radio proizvoda za primjenu u različitim scenarijima, kao i niz inovativnih rješenja za pojednostavljenje primjene 5G mreže. Ova kompanija će nastaviti da se maksimalno fokusira na korisničko iskustvo i potražnju, kroz inovacije i  saradnju sa partnerima širom svijeta.

izvor