Huaweijev BladeAAU nagrađen za "najbolji RAN evolucijski projekat"

BladeAAU pakuje 5G masivne MIMO antene i pasivne antene u jedan mali faktor oblika, koji zahtjeva manje prostora na lokaciji i uklapa se u različita okruženja

Nada Stojanović
Huaweijev BladeAAU nagrađen za

Huaweijeva serija BladeAAU nagrađena je za „Najbolji RAN evolucijski projekat“ na 5G svjetskom samitu 2021. godine čiji je domaćin Informa. Ova nagrada priznaje izvanredan doprinos kompanije Huawei u unapređenju radio -pristupnih mreža i primjeni 5G. BladeAAU pakuje 5G masivne MIMO antene i pasivne antene u jedan mali faktor oblika, koji zahtjeva manje prostora na lokaciji i uklapa se u različita okruženja. Od svog prvog lansiranja 2019. godine, BladeAAU je pokazao svoju sposobnost da ublaži izazove koji se nalaze u primjeni 5G, postavši prvi izbor za jednopolnu 5G konstrukciju.

BladeAAU Pro predstavljen je u oktobru 2020. godine kao sledeća generacija svoje serije. Dolazi u različitim dimenzijama podižući integraciju i performanse na nove visine. Serija BladeAAU takođe je ove godine ponijela nagradu iF Design Award, Red Dot Design Awerd i GSMA nagradu za najbolju infrastrukturu mobilne mreže. 5G Svjetski samit 2021. dodjeljuje 14 posebnih nagrada za priznanje vodećim telekomunikacionim kompanijama koje su postigle izuzetna dostignuća u 5G -u. 

https://www.huawei.com/en/news/2021/9/best-ran-evolution-project