Huawei će graditi zelenije 5G mreže

Ryan Ding, izvršni direktor kompanije Huawei je gostujući na Globalnom forumu za mobilne mreže u Dubaiju rekao da će zelene 5G mreže uticati na našu budućnost sa manje ugljen-dioksida

Nada Stojanović
Huawei će graditi zelenije 5G mreže

Kako bi se prilagodila brzom rastu prometa podataka, mobilna industrija moraće da nastavi da prati prati inovacije u napajanju, distribuciji, korišćenju i upravljanju i graditi zelenije 5G mreže sa većim performansama i manjom potrošnjom energije.

Ryan Ding, izvršni direktor kompanije Huawei je gostujući na Globalnom forumu za mobilne mreže u Dubaiju rekao da će zelene 5G mreže uticati na našu budućnost sa manje ugljen-dioksida. On je objasnio da kada stopa korisnika 5G dosegne prag od 20% nastupa brzi razvoj. Operateri u zemljama kao što su Kina, Južna Koreja i Kuvajt osigurali su stalnu pokrivenost, nudeći fleksibilne pakete usluga i pružajući  pozitivno iskustvo korisnicima. Svi operateri pružaju znatno poboljšanje u odnosu na 4G i u tim zemljama je stopa korisnika 5G premašila prag od 20% što pruža rast korisnika, povrat poslovanja i izgradnju mreže. Procjenjuje se da će prosječni promet podataka po korisniku mjesečno dosegnuti 600 GB do 2030. godine. Kompanija Huawei je već kreirala rješenja s niskim procentom ugljen-dioksida u više od 100 zemalja, uključujući Saudijsku Arabiju, Grčku, Pakistan i Švajcarsku, pomažući operaterima da smanje emisiju ugljen-dioksida za 40 miliona tona. 

https://www.theindependentbd.com/post/269133