Huawei potpisao ugovor sa Volksvagenom

Tokom proteklih 20 godina, Huawei je sklopio više od 100 ugovora o patentnim licencama sa velikim svjetskim kompanijama širom Evrope, Sjedinjenih Država, Japana i Južne Koreje

Nada Stojanović
Huawei potpisao ugovor sa Volksvagenom

Kompanija Huawei je objavila da je postigla dogovor za ugovor o licenci sa dobavljačem kompanije Volksvagen Group („Volkswagen“) obilježavajući ga kao najveći ugovor o licenciranju u automobilskoj industriji. Sporazum uključuje licencu po Huawei 4G standardnim osnovnim patentima (SEP), koja pokriva Volkswagen vozila opremljena bežičnom vezom. 

Song Liuping, direktor pravnog sektora kompanije Huawei ovim povodom je rekao: „Kao inovativna kompanija posjedujemo vodeći portfelj patenata za bežične tehnologije, što stvara veliku vrijednost za automobilsku industriju. Drago nam je što ključni igrači iz automobilske industrije prepoznaju tu vrijednost. Vjerujemo da će ova licenca imati koristi od potrošača širom svijeta pomoću naše napredne tehnologije.“ Huawei očekuje da će više od 30 miliona vozila biti licencirano u skladu sa patentima na osnovu postojećih ugovora o licenci. Tokom proteklih 20 godina, Huawei je sklopio više od 100 ugovora o patentnim licencama sa velikim svjetskim kompanijama širom Evrope, Sjedinjenih Država, Japana i Južne Koreje. Huawei će nastaviti da donosi digitalnu povezanost sa više vozila širom svijeta kako bi uspostavio potpuno povezan, inteligentan svijet.

https://www.huawei.com/en/news/2021/7/license-agreement-volkswagen

Povezane vijesti