Medoks: U interesu Crne Gore je da u potpunosti iskoristi potencijal svojih ljudi

Bivša ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori podržala kampanju Investiciono-razvojnog fonda „Women on boards“

Sanja Milosavljević
Medoks: U interesu Crne Gore je da u potpunosti iskoristi potencijal svojih ljudi

Čvrsto vjerujem da je u interesu Crne Gore da u potpunosti iskoristi potencijal svojih ljudi, podržavajući veći broj žena u osporavanju postojećih rodnih normi i kroz učestvovanje u ekonomiji ravnopravno sa muškarcima, saopštila je bivša ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, Karen Medoks koja je podržala kampanju Investiciono-razvojnog fonda „Women on boards“ usmjerenu na razvoj liderki za pozicije ekonomskg odlučivanja.

Medoks je kazala da je promovisanje rodne ravnopravnosti, prava žena i djevojčica prioritet britanske vlade, te da je ona lično bila izuzetno posvećena toj agendi u Crnoj Gori.

„Britanska ambasada je podržala IRF u razvoju mogućnosti za finansiranje žena preduzetnica, i pomogli smo ovaj novi program kako bismo pomogli u povećanju broja žena na vodećim pozicijama. Čvrsto vjerujem da je u interesu Crne Gore da u potpunosti iskoristi potencijal svojih ljudi, podržavajući veći broj žena u osporavanju postojećih rodnih normi i kroz učestvovanje u ekonomiji ravnopravno sa muškarcima. Potrebni su proaktivni koraci kako bi se ova društvena promjena dogodila“, istakla je Medoks.

Bivša britanska amabasadorka je istakla da će nova inicijativa IRF-a da obuči više žena sa vještinama neophodnim za vodeće pozicije to podržati, te da je raduju prednosti koje će ovaj pristup donijeti.