Želiš da učestvuješ na regionalnoj konferenciji „Žene od uticaja“ u aprilu u Crnoj Gori 26-28. aprila 2023?

Druga po redu regionalna poslovna konferencija „Žene od uticaja: Na sceni“ ima za cilj da u Crnoj Gori u Herceg Novom od 26-28. aprila 2023. okupi članice iz biznisa, javnog sektora, zdravstva, ekspertkinje iz brojnih oblasti kao i ugledne žene u kulturi, umjetnosti i diplomatiji.

Sanja Milosavljević
Želiš da učestvuješ na regionalnoj konferenciji „Žene od uticaja“ u aprilu u Crnoj Gori 26-28. aprila 2023?
Učesnice i učesnici panel diskusija na konferenciji

Konferencija je podijeljena u tri cjeline koje se bave poslovnom scenompolitičkom scenom i scenom kreativnih industrija a namijenjena je poslovnoj javnosti i unaprijeđenju biznisa kroz forme diskusija, treninga i umrežavanja. Organizatorke Sanja Milosavljević (PRESS ROOM) i Jelena Vuletić (Balance2Business) ove godine posebno akcentuju da projekat ima za cilj da podstakne profesionalni razvoj, preduzetništvo i inovacije. Vrijednost umrežavanja, dijeljenja iskustava i učenja od uspješnih ženskih liderki u različitim industrijama je ono što vas očekuje tokom ove dvodnevne konferencije.

Konferencija će okupiti 200 najuspješnijih žena Zapadnog Balkana, biće razmijenjene poslovne ideje i iskustva, životne priče i konkretni načini za unaprijeđenje i održivost biznisa koji su u potpunom ili djelimičnom vlasništvu žena i muškaraca i žene koje su u Upravnim odborima korporacija.

Želimo da saznamo od naših gostiju, da dobijemo uvide o poslovnoj sceni regiona, i kakve su trenutne šanse i prilike za razvoj biznisa. Izazovi tržišta su brojni ali usmjerenje će pomoći ženama“ rekla je Sanja Milosavljević idejni tvorac ovog projekta i dodala da smo svi danas „na sceni“, bilo da je to naše mikro ili makro okruženje. „Kako se ponašamo u poslovnom životu, kako naš privatni život utiče na posao, i kako ići naprijed uprkos izazovima na tržištu, teme su od važnosti kojima ćemo se baviti. Dinamično društveno-ekonomsko okruženje u poslednjih nekoliko godina imalo je trajan uticaj na usvajanje novih trendova, pa smo svjesniji digitalnog odnosa sa medijima i komunikacije na mrežama. Ove godine naglašavamo važnost ženskih glasova i perspektiva u oblikovanju bolje budućnosti za sve. Metafora pozornice je tu da bismo prenijele poruku o preduzimanju akcije, unaprijeđenju sebe i naših biznisa i stvaranju razlike, zbog koje smo autentični.

Da su inspiraciju za svrsihodan i dugoročan razvoj, umrežavanje, spoznaju vrijednosti balansa, razmjenu iskustava, strategije za uspjeh, identifikaciju mogućnosti i izgradnju odnosa koji će rasti tokom godina pronašle kaže Jelena Vuletić iz Balance to Business, partnerka i organizatorka projekta i članica UO Hipotekarne Banke i dodaje da „Za svaku ženu, rad na kontinuiranom ličnom i profesionalnom razvoju može biti jedna od najmudrijih odluka ikada, poznavanje i svladavanje sebe, svojih želja, ciljeva i prioriteta je prava moć!

Gosti na panelu o regionalnoj poslovnoj sceni„Kuda plovi ovaj brod? daće odgovore na pitanja: Šta bi nam značajno poboljšalo poslovanje? Kako da budemo izvozno orijentisani i da li nam je važna politička sabilnost za poslovnu stabilnost? Ove realnosti utiču na sve od investitora, preduzetnika, najuspešnijih direktora iz kompanija, do privrednika i kupaca. Da li će inovacije poboljšati poslovnu scenu Balkana jer smo kao region integrisaniji sa ostatkom Evrope i globalnom ekonomijom, i dovesti do daljeg rasta i razvoja u narednim godinama pitaćemo naše učesnike: Dr Ninu Drakić, predsjednicu Privredne komore Crne Gore, Branislavu Simanić, direktoricu u Privrednoj komori Srbije, Svetlanu Vuksanović, izvršnu direktoricu Philip Morris Montenegro i predsjednicu UO Američke privredne komore (AmCham) u Crnoj Gori, Tarika Zaimovića, izvršnog direktora ICT Cortex Crna Gora i Aminu Karić, koja je potpredsjednica operacija u Authority Partners, predsjednica UO Bit Alijanse, predsjednica UO AmCham BiH.

Konferencijski program se sastoji od pet cjelina, od kojih je jedan panel o ženama u politici, a jedan na engleskom jeziku o tome da li su biznisi žena investabilni. Karen Medoks, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori je potvrdila svoje prisustvo na konferenciji.

Prošlogodišnja konferencija okupila je više od 100 uspješnih žena iz regiona. 
Organizatorke svake godine prirede koncert za žene, te je Nina Badrić održala koncert i bila učesnica na panel diskusiji. Ko je ovogodišnji gost iznenađenja- uskoro ćemo objaviti!