Najuspješnije žene Zapadnog Balkana na konferenciji u aprilu u Crnoj Gori

Na najvećoj do sada regionalnoj konferenciji žena Zapadnog Balkana koja će se održati u Herceg Novom od 12. do 14. aprila biće razmijenjene poslovne ideje i iskustva, životne priče ali i konkretni načini za unapređenje i oporavak biznisa koji su u potpunom ili delimičnom vlasništvu žena. Na konferenciju su dolazak najavile investitorke iz Češke koje žele ulaganja usmjere na startapove sa Balkana. Nakon dvije godine pandemije tema od značaja, osim biznisa na konferenciji za žene je i mentalno zdravlje i kako prevazići izazove narušenog balansa u privatnom i poslovnom životu.

Sanja Milosavljević
Najuspješnije žene Zapadnog Balkana na konferenciji u aprilu u Crnoj Gori

Kako je kazala organizatorka konferencije ,,Žene od uticaja" Sanja Milosavljević želja je da na ovaj način privuku najuspješnije žene regiona da upoznaju Crnu Goru i investiraju u naše kompanije ili pozicioniraju svoje brendove ovdje. Zaista je vrijeme je za preokret, koji će svakako ova konferencija napraviti makar kada su žene u pitanju je po statistikama prema kojima ,,žene generalno ulažu manje nego muškarci, kada investiraju, ali sigurno je da to rade uspješnije".

- Žene su svjesnije za donošenje boljih odluka bilo da su poslovne ili političke i vrijeme je da se one istaknu u Crnoj Gori. Upravo zbog toga pozivamo crnogorske preduzimljive žene da nam se pridruže, čuju savjete i konkretne načine kako da dođu do finansiranja biznisa. Bićemo im podrška, jer tu smo zbog njih. Mene su motivisale žene koje vjeruju u ono što ja radim i želim da ovu poslovnu mrežu pokreće uticaj- kaže Sanja Milosavljević, direktorka Impact Instituta i idejni tvorac konferencije.

Po njenim riječima nalazimo se u vremenu kada nas je pandemija nakon dvije godine usporila i navela da razmišljamo. Ali takođe ne smemo stati sa ulaganjima u sebe, svoj biznis i projekte u koje vjerujemo jer izgovori da je “korona kriza”, “kriza u Ukrajini”, “kriza u politici” neće doneti napredak u našem mikrouniverzumu.

- Ovo je momenat da promenimo smjer. Tamo kuda smo žurili možda nijesmo stigli ali smo obazriviji u odabiru narednog puta. One koje smo voljeli možda nijesu tu, ali moramo naprijed. Firme koje smo razvijale možda su bankrotirale ali napravićemo bolje. Nemate klijente, pronaćićete nove. Kako će izgledati naša poslovna budućnost i šta možemo da uradimo da se prilagodimo novom post-pandemijskom dobu, e to su pitanja na koja ćemo zajedno odgovoriti u aprilu u Crnoj Gori u našem susretu uživo na konferenciji „Žene od uticaja - kazala je Milosavljević.

- Kakav je “taj” preokret? To je skok u nove trendove, nove brendove, aplikacije i inovacije. Preokret su proizvodi koje prilagođavamo klijentima čije nove navike opet učimo. Preokret je da se oslanjamo na žensku intuiciju i rizikujemo. Naglašava da će na konferenciji biti i poznatih master koučeva koji će dati savjete kako prevazići posljedice od pandemije među kojima su Dragan Savić (međunarodni Master Persolog GmbH trener), Vanja Bokun Popović (doktorka psihologije, integralni psihoterapeut i trener facilitatora Futuringa) i Jelena Vuletić, (ACC biznis kouč akreditovan od strane ICF-a, PCM kouč i Points of you trener) koja je i partnerka ove konferencije.

"A zašto jedna drugoj ne bismo bile podrška i oslonac? Pravo je vrijeme da napravimo preokret a kroz ovu poslovnu konferenciju želim da prenesemo jedna drugoj znanja koja u izobilju posjedujemo. Želim da ohrabrimo i podržimo jedna drugu. Da naučimo kako da čuvamo, a u isto vrijeme i osnažujemo sebe. Vjerujte, mnogo smo snažnije nego što mislimo!” rekla je Jelena Vuletić, iskusna bankarka i kouč iz Balance 2 Business kompanije koja širi i razvija svijest o koučing kulturi.

Smatra da će ova konferencija u aprilu pomjeriti granice u ženskom svijetu.

Prijave su otvorene putem linka www.zeneoduticaja.com/konferencija ili na info@zeneoduticaja.com