Poziv na predavanje za nezaposlene žene koje žele da pokrenu svoj biznis

Motivaciono predavanje “Žene u biznisu: Vrijeme je za preokret!” Sanje Milosavljević poslovne konsultantkinje i mentorke za preduzetništvo svim ženama koje žele da pokrenu svoj biznis a trenutno su nezaposlene na teritoriji Opštine Herceg Novi u okviru predstavljanja projekta „Podrška razvoju ženskog preduzetništva“ biće održano sjutra u 9.30h u skupštinskoj sali u Opštini Herceg Novi.

Sanja Milosavljević
Poziv na predavanje za nezaposlene žene koje žele da pokrenu svoj biznis

Projekat se sprovodi u okviru programske šeme „World of Work in Montenegro: Paving the Road to Recovery“, finansiran od Fonda za dobro upravljanje, jedinice Kancelarije za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj (FCDO) Vlade Velike Britanije, i realizovan od strane Međunarodne organizacije rada (MOR), treba da doprinese daljem razvoju preduzetništva u lokalnoj zajednici i poboljšanju inkluzivne preduzetničke strukture na području opštine Herceg Novi. Prednost za učešće u procesu pružanja podrške razvoju biznisa, imaće nezaposlene žene sa invaliditetom, majke djece sa posebnim potrebama, dugoročno nezaposlene žene (starije od 50 godina), žene koje žive van naseljenih područja, žene koje već rade u neformalnoj ekonomiji (imaju  biznis koji nije registrovan još).

Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo je uključen u SOPESS projekat „Dalji razvoj lokalnih inicijativa za zapošljavanje” u okviru koga je izrađena Strategija zapošljavanja Opštine Herceg Novi 2021.-2025. godine kojom je predviđeno podsticanje preduzetništva kao jedan od značajnih programa u cilju smanjenja broja nezaposlenih.

“S obzirom da Opština Herceg Novi raspolaže značajnim investicionim potencijalom i resursima za intenzivniji privredni razvoj i razvoj preduzetništva, ovo je jedna značajna prilika za sve nezaposlene žene koje su prijavljene na Zavodu za zapošljavanje duže od dva mjeseca da pokrenu vlastiti posao, a prije svega da osjete sigurnost i podršku na putu ka ostvarenju svojih biznis ideja, koju ćemo im pružiti tokom trajanja ovog projekta. Jedna od aktivnosti samog projekta su i motivaciona predavanja koja će pružiti učesnicama uvid u korake od ideje do realizacije i time ih motivisati da tragaju za onim u čemu su najbolje. Ovim putem želim da pozovem sve zainteresovane žene da podnesu svoju prijavu i uzmu učešće na Programu podrške ravoja ženskog preduzetništva. Iskoristite ovu priliku koju vam pruža Opština Herceg Novi kako bi doprinijeli  ekonomskom osnaživanju žena putem jačanja njihovog preduzetničkog potencijala i stvaranja.“ rekla je Suzana Memarović iz Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo.

Predavanje će biti održano prema sledećoj agendi:

Utorak 01. februar 2022.

09.30h - 11.00h Motivaciono predavanje "Žene u biznisu: Vrijeme je za preokret!" 

11.15h - 13.00h Radionica "Kako započeti biznis: od ideje do realizacije"  

O predavaču: Sanja Milosavljević je poslovna konsultantkinja i mentorka za žensko preduzetništvo. Sa više od 10 godina iskustva u odnosima sa medijima i marketingu. Sanja je specijalizovana za podršku malim i srednjim preduzećima. Uz formalno obrazovanje Fakulteta političkih nauka u Beogradu i SBSCH u Švajcarskoj, na ličnom i profesionalnom planu Sanja osnažuje žene da budu liderke. Ekspertkinja je za strategije, od definisanja do komunikacije, pregovora, te uspješnog razvoja brenda. Sanja je osnivačica Impact Institutahttp://www.zeneoduticaja.com i coworking prostora u Herceg Novom www.impactcoworking.me

O predavanju: Drage žene, ako se još uvijek niste pokrenule u pravcu svojih želja i snova, vrijeme je! Preokret je tu. Potrebno je samo da vjerujete sebi i drugim ženama koje vam mogu pomoći na ovom putu. Ako ipak imate dilemu, imam odličan predlog za vas: Pozivam vas na predavanje i radionicu gdje ćemo zajedno napraviti plan i pronaći motivaciju! Nezavisna žena koja sama donosi svoje odluke- tome težimo. Preokrenite vaše izazove da rade za vas, unaprijedite svoju karijeru i stvaralaštvo.