5 načina da očistite svoj um i budete produktivniji

Većina nas je doživjela mentalnu blokadu u najneočekivanije (i nezgodno) vrijeme. Jedna od najtežih stvari kod doživljavanja mentalne blokade je to što se ne može vidjeti, zbog čega je teško identifikovati. U nastavku pročitajte koji su to uzročnici pomenutog mentalnog stanja i kako ga riješiti.

Jelena Plivelic
5 načina da očistite svoj um i budete produktivniji

Uočavanje znakova:

Osećate se frustrirano i preplavljeno.

Poteškoće u izvršavanju zadataka koji zahtijevaju od vas da razmišljete, pravite strategiju i kreirate.

Problemi u proizvodnji bilo čega visokog kvaliteta.

Teško vam je opisati kako se osjećate i šta doživljavate.

Nekoliko faktora može doprinjeti mentalnim blokadama. Neki od njih uključuju:

Mentalna iscrpljenost. 

Nedostatak sna.

Neorganizovanost životne sredine.

Konstantno preispitivanje vaših sposobnosti.

Sledeći dio teksta sastoji se od preduzimanja nekih radnji koje će vam pomoći prevaziđete mentalnu blokadu  kako biste mogli da ostvarite svoje ciljeve. Evo nekoliko stvari koje treba isprobati:

Povećajte svoju fizičku aktivnost: Redovna fizička aktivnost pomaže u sprječavanju i uklanjanju blokada koje se javljaju.

Planirajte svoje spavanje: Ako više spavate, vaš mozak ima vremena da se opusti.

Meditirajte svakodnevno: Meditacija je moćno sredstvo koje nam može pomoći da uklonimo smetnje i negativne misli. Pomaže nam da stupimo u kontakt sa svojim podsvjesnim umom i oslobodimo misli koje nas sputavaju. Takođe proizvodi mir u nama, što nam pomaže da dobijemo jasnoću u svakoj situaciji.

Slušanje muzike: Muzika može poslužiti kao oblik terapije koja nam pomaže da obradimo emocije i ima nevjerovatno pozitivne efekte na naš mozak.