O novinarstvu sa Vedranom Tadić- Tarailo

Naša sagovornica voli novinarstvo. Osnivačica je i urednica web informativnog portala Montenegro magazin - MNE magazin. U fokusu izvještavanja joj je građanin i njegove mikro zajednice koje bi naš život trebalo da čine boljim. Insistira na principu društvene odgovornosti, izlaže kritici pozitivne, ali i negativne trendove u društvu. Za #zeneoduticaja Vedrana dijeli sa nama svoje stavove o profesiji kojom se bavi.

Sanja Milosavljević
O novinarstvu sa Vedranom Tadić- Tarailo
Vedrana Tadić- Tarailo, osnivačica i urednica MNE Magazina

#ZENEODUTICAJA: Zašto se bavite novinarstvom? 

VEDRANA: Volim ovaj posao- je najjednostavniji odgovor na Vaše pitanje. To je profesija koja je puna izazova i tjera vas da stalno ispitujete vlastite granice, preispitujete se, procjenjujete, a to zna biti i zahtjevno i zabavno. I nudi slobodu izbora i izražavanja što je neprocjenjivo.

Danas su, na žalost, urušeni brojni profesionalni standardi u novinarstvu,  ali i dalje vjerujem da se tekstom neke stvari mogu mijenjati na bolje. Ili, bar možemo pokušati da ih mijenjamo na bolje.

#ZENEODUTICAJA: Šta biste rekli budućim novinarima? 

VEDRANA: Novinarstvo  u znatnoj mjeri doprinosi da definišete jasan stav i ne odstupate od principa. To je veliko  bogatstvo koje mnogo doprinosi i kvalitetnijem životu van profesije.  Neophodnost da u novinarstvu stalno učite dobar je motiv i za takvu organizaciju privatnog života. Jer sva suština i jeste u stalnom usavršavanju znanja.