Razgovor sa Andreom Lekić (TV RTCG): Buđenje u 4 zarad dobrog jutra

Specijalista novinarstva, a uskoro i magistarka Andrea Lekić je urednica i voditeljka emisije "Jutarnji program" na TV RTCG. Završila je Gimnaziju “Slobodan Škerović”, a nakon toga Fakultet političkih nauka u Podgorici. Andrea Lekić već 5 godina radi kao novinarka za RTCG. Pored toga radila je i na ostalim formatima zabavnog programa kao što su “Montevizija”, “Bokeljska noć”, “Izbor za Miss CG”, “Jutro iz gradova”. U razgovoru za #zeneoduticaja povodom mjeseca isticanja žena u novinarstvu kaže da je novinarstvo za nju najizazovniji posao koji zahtijeva trud, kreativnost i hrabrost.

Jelena Plivelic
Razgovor sa Andreom Lekić (TV RTCG): Buđenje u 4 zarad dobrog jutra

#ZENEODUTICAJA:  Zašto si odabrala da se baviš novinarstvom?

ANDREA: Novinarstvo je moj izbor još od Gimnazije "Slobodan Škerović", kada sam pisala za školske novine, kasnije i studentski portal "Tragom". To je za mene najizazovniji posao jer nijedan radni dan nije isti. Potrebno je puno kreativnosti, truda i hrabrosti. "Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova", pa iako su danas značajno urušeni novinarska profesija i položaj medijskih radnika, duboko vjerujem da je novinarstvo plemenit poziv i kada se obavlja profesionalno to prepoznaju i oni zbog kojih i radimo.

#ZENEODUTICAJA: Koja ti je  najdraža naučena stvar u novinarstvu koju primjenjuješ na sve segmente života?

ANDREA: Kao novinarka sam u prilici da upoznam ljude različitih profesija i pokrenem brojne teme. Najsrećnija sam kada su to ličnosti i priče koje mijenjaju naš svijet nabolje i ukazuju na prave vrijednosti. Zato širim ljubav, skupljam znanje i okružena sam ljudima koji u meni bude pozitivnu energiju i podstiču me da budem najbolja verzija sebe. Novinarstvo postaje način i stil života, pa na tom putu nastanu i velika prijateljstva. Budući da nekoliko puta sedmično poželim "Dobro jutro, Crnoj Gori" naučila sam i kako sve mogu da iskoristim dan ako se probudim u 4 ujutru.

#ZENE OD UTICAJA: Imaš li omiljenu/omiljenog novinarku/novinara?

ANDREA: Postoje novinari i novinarke iz Crne Gore, regiona i svijeta koji su pravi primjer i inspiracija, ali ovom prilikom bih izrazila podršku i divljenje svima koji pišu i govore istinu, bore se za bolje društvo, rade profesionalno, pošteno i sjajni su predstavnici svoje profesije.