Razgovor sa Ivanom Šebek (TV Nova M): Naučila sam se strpljenju nakon 17 godina u novinarstvu

Ivana Šebek ima 37 godina i od svoje 20-te godine je u novinarstvu. Završila je Fakultet političkih nauka, a uskoro će biti magistar međunarodne ekonomije. Radila na Radiju Antena M kao urednica u informativnom programu. Radila je kao urednica i voditeljka Glavnog dnevnika na Javnom servisu. Već više od četiri godine, Ivana je menadžerica u medijima. Na poziciji je direktorice TV Nova M članice United grupe. Za #zeneoduticaja povodom mjeseca žena u medijima koji slavimo, Ivana poručuje: Moramo više da podržavamo žene, da im damo da se pokažu, “razmašu krila”, i da imamo razumijevanja za majčinstvo. Odnosno za posebnu ulogu žene u cijelom društvu, pa samim tim i u novinarstvu.

Sanja Milosavljević
Razgovor sa Ivanom Šebek (TV Nova M): Naučila sam se strpljenju nakon 17 godina u novinarstvu

#ZENEODUTICAJA: Zašto si odabrala da se baviš novinarstvom?

IVANA ŠEBEK:  Još od vrtića sam nekako znala sta ću u životu (smijeh). Roditelje sam ,,maltretirala” da mi budu publika dok čitam  vijesti iz novina, čim sam naučila da čitam. Novinarstvo je plemenita profesija.  Mi koji smo na odlučujućim pozicijama u medijima moramo toga biti svjesni i služiti višim, plemenitim ciljevima.

Jer mediji toliko mnogo utiču na javno mnjenje, politiku, ekonomiju, sve životne tokove i sfere,  pa mi je ta ,,posredna moć” jednostavno korespodentna sa mojim karakterom i energijom. Zato nikad nijesam imala dilemu oko izbora profesije. I nikada se nijesam pokajala. A, bilo je izazovnih momenata. Jer uspjeti u ovoj profesiji kao žena, u tradicionalnom društvu, kakvo jeste crnogorsko, zaista je veliki posao.

#ZENEODUTICAJA: Najdraža naučena stvar u novinarstvu koju primjenjuješ na sve segmente života?

IVANA ŠEBEK:  Naučila sam se strpljenju, izdizanju iznad situacije, da se ne obazirem na sitne i malodušne, posebno muškarce i da govorim o sebi samo svojim radom, znanjem, umjećem, vizijom i rezultatima. A unaprijedila sam i svoje diplomatske vještine.

#ZENEODUTICAJA: Omiljena novinarka/ novinar i zašto?

IVANA ŠEBEK: Opra Vinfri definitivno. Jer svojim radom, ali i humanitarnim radom i izraženom empatijom, inspiriše mnogo ljudi.

Takođe i Mira Adanja Polak, koju sam imala sreću, da upoznam na jednom putu, kada sam bila u Šangaju.  Ona prkosi svojim godinama, ona je jedna istinska inspiracija. 

Zabranjeno je preuzimanje ili kopiranje autorskog sadržaja sa ovog medija bez dozvole autorke.