Kako je Kim Kardashian izgradila carstvo vredno 4 milijarde dolara?

Skims, milijarderski brend, predstavlja revoluiju u modnoj industriji, sve zahvaljujući jednoj ženi - Kim Kardashian. Ovaj post istražuje kako je ona transformisala jednostavnu ideju u modnu silu. Od njenog prvog lansiranja do trenutnog statusa kao globalnog lidera u shapewear odeći, zagrebaćemo u poslovne strategije i marketinške taktike koje su lansirale Skims na sam vrh.

Danica Đorđević info@zeneoduticaja.com
Kako je Kim Kardashian izgradila carstvo vredno 4 milijarde dolara?

Put Kim Kardashian u svet mode počeo je lansiranjem njenog sopstvenog brenda odeće, nazvanog Dash, u saradnji sa njenim sestrama. Međutim, sledeći njen potez je zaista uzdrmao modnu industriju.

Godine 2019, Kim je predstavila Skims, brend shapewear odeće i odeće za opuštanje koji je imao za cilj da zadovolji raznolik spektar tipova tela. Misija brenda bila je da pruži udobna i inkluzivna rešenja za žene svih veličina, prihvatajući različite standarde lepote. Skims je brzo stekao masovnu popularnost i postao sinonim za prepoznatljiv stil i body positivity.

Kroz strateške marketinške napore i promociju na društvenim mrežama, Kim se pobrinula da Skims dosegne široku publiku. Lansiranje brenda pratila je veoma uspešna marketinška kampanja, pri čemu je sama Kim bila moled za proizvode i generisala značajnu buku. Početni odgovor bio je preplavljen, s mnogim proizvodima koji su se rasprodali u roku od nekoliko minuta.

Uspeh Skimsa može se pripisati ne samo velikom broju fanova Kim Kardashian, već i njenom poslovnom osećaju. Razumela je važnost inkluzivnih veličina i predstavila Skims kao brend koji slavi i prihvata sve tipove tela. Ovaj pristup je rezonirao sa potrošačima koji su bili umorni od ograničenih opcija na tržištu.

Za samo nekoliko godina, Skims je postao važan igrač u modnoj industriji, sa procenjenom vrednošću od preko 4 milijarde dolara.

 Od njenih skromnih početaka do izgradnje multinacionalnog carstva vrednog milijarde dolara, Kimin put je svedočanstvo o moći odlučnosti, inovacije i snažnog ličnog brenda.

Marketinška strategija iza uspeha Skimsa

Skims, plod ideje reality TV zvezde Kim Kardashian, brzo se uzdigao i postao carstvo vredno 4 milijarde dolara u modnoj industriji. Ovom nezapamćenom uspehu može se pripisati pažljivo osmišljena marketinška strategija koja koristi lični brend Kim Kardashian, koristi marketing influensera, koristi snagu oglašavanja na društvenim medijima i primenjuje strategiju sadržaja.

Korišćenje ličnog brenda Kim Kardashian

Lični brend Kim Kardashian sinonim je za luksuz, stil i postavljanje trendova. Sa masivnom popularnošću na društvenim mrežama poput Instagrama i Tvitera, njen uticaj i dosegnuće su neuporedivi. Skims je iskoristio to koristeći njen lični brend da izgradi kredibilitet i poverenje kod potrošača.

Usklađivanjem brenda sa Kim Kardashianinom slikom, Skims odmah se postavlja kao modni i poželjan brend. Potrošači su skloniji da veruju i kupuju od brenda koji je povezan sa slavnom osobom koju poštuju. Lični brend Kim Kardashian deluje kao snažna preporuka, privlačeći posvećenu bazu fanova i proširujući doseg Skimsa.

Marketing influens

Pored korišćenja ličnog brenda Kim Kardashian, Skims je takođe prihvatio marketing influensera kao ključnu komponentu svoje strategije. Influenseri, sa svojim velikim brojem pratioca na društvenim mrežama i angažovanom publikom, postali su moćni ambasadori brenda Skims.

Skims strateški sarađuje sa influenserima koji se uklapaju u njihovu ciljanu publiku i vrednosti brenda. Ovi influenseri stvaraju sadržaj koji prikazuje proizvode Skimsa, generišući uzbuđenje i povećavajući prodaju. Ovaj pristup omogućava Skimsu da iskoristi vernu bazu fanova influensera i koristi njihovu kredibilnost i autentičnost.

Saradnjom sa influenserima, Skims osigurava da se njen brend stalno izlaže širokom spektru potencijalnih kupaca. Ova marketinška strategija influensera bila je ključna u stvaranju društvenog dokaza i uspostavljanju Skimsa kao brenda koji se mora imati.

Oglašavanje na društvenim mrežama

Oglašavanje na društvenim mrežama igralo je ključnu ulogu u marketinškoj strategiji Skimsa. Sa snažnim prisustvom na platformama poput Instagrama i Fejsbuka, Skims maksimizira svoju vidljivost i cilja svoje idealne kupce efikasno.

Skims koristi visoko ciljane reklame kako bi došao do korisnika koji su najverovatnije zainteresovani za njihove proizvode. Koristeći obimne podatke dostupne na društvenim mrežama, Skims može prilagoditi svoje reklame određenim demografijama, interesima i ponašanjima. Ova precizna ciljana oglašavanja osiguravaju da njihove reklame vide prave osobe u pravo vreme, povećavajući verovatnoću konverzije.

Strategija sadržaja

Strategija sadržaja Skimsa je vitalna komponenta njihovog ukupnog marketinškog pristupa. Stvaranjem visokokvalitetnog i informativnog sadržaja, Skims se postavlja kao autoritet u modnoj industriji i gradi poverenje sa svojom publikom.

Skims održava blog gde deli modne savete, savete o stilizovanju i pogleda iz pozadine na svoje proizvode. Ovaj sadržaj ne samo što pruža vrednost njihovim kupcima, već takođe pomaže u vođenju organskog saobraćaja na njihovu veb stranicu putem optimizacije pretraživača (SEO). Uključivanjem relevantnih ključnih reči i optimizovanjem svog sadržaja za pretraživače, Skims osigurava da se njihovi blogovi ističu u rezultatima pretrage, privlačeći nove posetioce i potencijalne kupce.

Inkluzivnost i raznovrsnost

Skims je bio na čelu pokreta inkluzivnosti i raznovrsnosti u modnoj industriji. Za razliku od mnogih drugih brendova, Skims nastoji da zadovolji širok spektar tipova tela i tonova kože. Sa obimnim rasponom veličina od XXS do 5XL, i raznovrsnim tonovima kože, Skims ima za cilj da svako oseća viđenim i zastupljenim.

Prihvatanjem modela različitih etničkih grupa, veličina i godina, Skims izaziva tradicionalne standarde lepote koje modna industrija propagira. Njihove kampanje i revije slave jedinstvenu lepotu svakog pojedinca, inspirišući samopouzdanje i prihvatanje sebe.

Održiva moda

Pored promovisanja inkluzivnosti i pozitivnosti tela, Skims takođe daje prioritet održivim praksama u modi. Modna industrija je poznata po negativnom uticaju na životnu sredinu, ali se Skims obavezao da napravi razliku.

Skims takođe naglašava trajnost i kvalitet, podstičući kupce da investiraju u komade koji će trajati, umesto da doprinose ciklusu brze mode. Kreirajući vremenski odmerene dizajne i promovišući svesniji pristup potrošnji, Skims ima za cilj da stvori pozitivan uticaj kako na modnu industriju tako i na planetu.

Izvor