Morate biti izvanredne

Nada Stojanović
Morate biti izvanredne

- Na našim prostorima, a i na cijelom Balkanu  a mogu da kažem i globalno, žene još uvijek sebe ne vide u biznis svijetu. Morate da budete izvanredne - to je ključ. Ono što radite mora biti izvanredno. I ekonomski razvoj trpi zbog predrasuda – poručuje Predsjednica Asocijacije poslovnih žena i ekspertkinja za marketing Ljubica Kostić Bukarica u najnovijoj epizodi podcasta ,,Preduzetničke priče”.

Ona u podcastu UNDP govori o tome zašto je svega 23 odsto žena među vlasnicima preduzeća u Crnoj Gori, zašto žene često sebe ne zamišljaju kao preduzetnice, kad njihove firme posluju jednako uspješno?

Predsjednica Asocijacije poslovnih žena i ekspertkinja za marketing Ljubica Kostić Bukarica govori upravo o značaju rušenja stereotipa i motiviše žene da se okušaju u preduzetništvu.

UNDP u saradnji s Austrijskom razvojnom agencijom realizovao je seriju edukativno-informativnih podcasta Preduzetničke priče, koje daju savjete kako pokrenuti biznis i nastoje da ohrabre mlade i žene da započnu svoj biznis.

Podcast preispituje ova i mnoga druga predubjeđenja našeg društva. U devet epizoda inspiracije, ali i otrežnjujućih biznis lekcija poslušajte kako ući na tržište, ali i kako opstati uz sve prepreke koje preduzetništvo nosi.

Uspješne preduzetnice i preduzetnici, kao i mentorke i mentori svoja znanja i iskustva dijele sa svima koji razmišljaju o razvijanju vlastitog biznisa, a posebno mladima i ženama.