Efekat Maraje Keri: veština sezonskog marketinga

Steknite veštinu kreiranja sezonskog marketinga kroz prizmu 'Efekta Maraje Keri'! Istražujemo kako ikonična pesma 'All I Want for Christmas Is You' može poslužiti kao inspiracija za kreiranje nezaboravnih sezonskih marketinških strategija. Razvijajte tradiciju koja će vaš brend učiniti nezaboravnim i vanvremenskim, slično omiljenoj pesmi koja se svake godine vraćamo.

Danica Đorđević info@zeneoduticaja.com
Efekat Maraje Keri: veština sezonskog marketinga

Baš kao što se vanvremenska pesma Maraje Keri "All I Want for Christmas Is You" iznova pojavljuje i sluša svake godine za praznike, s ciljem da očara publiku, tako i biznisi mogu iskoristiti sličan efekat u svojim sezonskim marketinškim strategijama.

Ovaj fenomen "Efekat Maraje Keri", naglašava moć sezonskog marketinga koji ostaje nezaboravan u srcima i umovima potencijalnih klijenata i kupaca.

Sprovođenje efekta Maraje Keri

Sezonski marketing se vrti oko usklađivanja marketinške strategije sa sezonskim događajima ili praznicima kako bi se povećale prodaja, angažovanost i svest o brendu. Radi se o stvaranju veze između vašeg brenda i određenog godišnjeg doba, slično kao što je Keri učinila sa svojom božićnom himnom.

Razumevanje vaše publike

Saznajte šta rezonuje sa vašom publikom tokom praznične sezone. Zahvaljujući mogućnosti da se osvrnete na prethodne kampanje u Facebook Ads biblioteci, možete videti kako su slični brendovi koristili sadržaj tokom praznika u prošlosti i stvoriti predstavu o tome kakve će biti performanse u sadašnjosti.

Kreiranje privlačnog sadržaja

Razvijte kreativan sadržaj koji se uklapa u duh praznika i odražava vrednosti vašeg brenda. Naravno, postoje aktuelni sadržaji koje možete pratiti, ali za većinu vas, postoji još ljudi u vašem prostoru sa sličnim proizvodima ili uslugama, pa pogledajte šta rade vaši uspešni konkurenti i dodajte svoj pečat.

Znajte da ako vaš konkurent troši puno vremena i resursa na određeni tip oglasa ili kampanje, to je zato što to funkcioniše!

Iskoristite više kanala

Iskoristite različite platforme (društvene mreže, oglasi, e-pošta, itd.) kako biste maksimizirali doseg. Kada uložite značajno vreme u kreiranje sezonskog dela, ne možete ga jednostavno postaviti na nekoliko platformi i nadati se da će imati pregleda. To nazivamo 'rasprši i moli se'.

Umesto toga, promovišite (putem plaćenih oglasa) i pitajte svoje klijente za povratne informacije o sadržaju, ponudi ili bez ponude. Na kraju dana, ako napravite nešto zabavno, to postaje snažan graditelj brenda i predmet razgovora.

Personalizacija i lokalizacija

Prilagodite svoje poruke različitim segmentima publike kako biste povećali relevantnost i angažovanje. Ako koristite pesmu tematski vezanu za sezonu, dobićete najširi doseg. Međutim, ako bi pravljenje hitova bilo tako lako, svi bismo bili tekstopisci.

Međutim, što vaš sadržaj bolje cilja, to bolje komunicira sa avatarom vaše publike i budi njihovu povezanost sa vašim brendom.

Dodatni saveti!

Vremenska privlačnost: Pesma Maraje Keri prevazilazi vreme, privlačeći nove i stare generacije podjednako. Slično tome, kreirajte kampanje koje su vremenski privlačne, rezonujući sa širokim opsegom publike.

Emotivna povezanost: Pesma izaziva snažna osećanja radosti i nostalgije. Vaša kampanja treba izazvati emocije, stvarajući nezaboravno i lično iskustvo za potrošača.

Doslednost i očekivanje: Baš kao što pesma svake godine ponovno izlazi na površinu, vaša kampanja treba biti dosledna. Izgradnja očekivanja svake sezone može stvoriti ritualno ponašanje kod potrošača.

Prilagodljivost: I dok se srž pesme ne menja, Keri ju je prilagodila sa novim saradnjama i nastupima tokom godina. Prilagodite svoju kampanju kako biste ostali relevantni i sveži svake sezone.
.
.
.

Efekat Maraje Keri u marketingu se odnosi na stvaranje sezonske kampanje koja postaje neizostavna u umovima vaše publike. Radi se o izgradnji tradicije na koju vaši klijenti s nestrpljenjem čekaju, slično kao što se očekuje godišnji povratak omiljene praznične pesme.

Razumevanjem svoje publike, izazivanjem emocija i ostajući dosledan, ali prilagodljiv, vaš brend može postići trajan uticaj ne samo tokom praznične sezone, već tokom cele godine.

Izvor