4 lekcije o ličnom brendingu koje možemo naučiti od Taylor Swift

Kakva je to enigma koja okružuje Taylor Swift i njen ogroman uspeh? Zašto ona tako duboko rezonira sa toliko ljudi? Danas istražujemo četiri ključne lekcije o ličnom brendingu koje možemo naučiti od jedne od najvećih zvezda današnjice.

Danica Đorđević info@zeneoduticaja.com
4  lekcije o ličnom brendingu koje možemo naučiti od Taylor Swift

1. Autentično pričanje priče

Taylor Swift je majstorica u preplitanju ličnih anegdota u svoje pesme. Od raskida do proslava, njeni stihovi pružaju široko otvoreni prozor u njenu dušu. Upravo ta"radikalna autentičnost" predstavlja ključni sastojak jakog ličnog brenda. Taylor je oličava i to joj je donelo milione odanih fanova. Oni je ne samo čuju; oni je osećaju.

Savet:

Mnoge od nas veruju da je lično brendiranje ukorenjeno u laži i narcizmu - raditi sve što je potrebno da biste privukli neke i nečije "lajkove". To ne može biti dalje od istine. Izgradnja ličnog brenda je vežba autentičnosti i počinje unutrašnjim procesom introspekcije. Kada odlučite da izgradite svoj liderski brend, donosite odluku da sa drugima podelite pravu sebe, ne izrađenu PR verziju koju će drugi lako i jednostavno prozreti.

2. Evolucija i prilagodljivost

Taj put Taylor Swift od kantrija do popa, a zatim mešavina indija, može zbuniti mnoge. Kako može tako drastično promeniti pravac, a ipak održati (i povećati!) svoju bazu fanova? Vidite, promena pravca i puta ne oštećuje percepciju vašeg brenda, sve dok ste jasne i dosledne u dva ključna elementa vašeg brenda: njegova suština (pozicioniranje) i kako želite da budete percipirane.

Savet:

Kao preduzetnice, svi mi se prilagođavamo. Dodajemo vertikale, izlazimo iz svojih poslova i menjamo brzine. Dokle god imamo jasno pozicioniranje brenda, to će delovati kao kišobran za sve ove promene. Dok god suština brenda ostane jasna i nepromenjena, promene koje napravimo neće zbuniti našu publiku i klijente.

3. Angažman

Taylor Swift je poznata po svom kultnom odnosu sa fanovima. Od iznenađujućih poseta i ličnih odgovora na društvenim mrežama, do tajnih sesija za slušanje albuma, ona razume da njen brend nije samo o njenoj muzici već i o zajednici koju neguje.

Savet:

Iako ne tražimo da izgradimo "bazu fanova" kao preduzetnice i poslovne žene, izgradnja i održavanje publike ukorenjeno je u razumevanju važnosti dvosmernog angažmana. Kada kreirate sadržaj na društvenim mrežama, na primer, apsolutno morate odgovarati na komentare koje dobijete. I ne, to je deo koji ne možete outsourcovati - ljudi komentarišu i traže interakciju sa nama, ne sa botovima koje ubacujemo u naše platforme, ne sa našim asistentima/asistentkinjama i ne sa našim marketing timovima.

4. Zagovaranje društvenih promena

Tokom godina, Taylor Swift je ukazala na razne društvene probleme, koristeći svoju platformu za zagovaranje promena. Bilo da je reč o pravima LGBTQ zajednice ili političkim podrškama, ona jasno izražava svoj stav, preplavljujući svoj brend svojim uverenjima.

Savet:

Pri izgradnji vašeg liderskog brenda, ne možete sve svoditi na poslovanje. Ono što radite je ključno za izgradnju kredibiliteta kroz vašu povećanu vidljivost, ali ko ste vi je ono što gradi pravu vezu sa drugima. To je ono što humanizuje vaš brend pred drugima.

Izvor