ŽOU Preporuka: Tajne Istoka u jedinstvenom NOA ambijentu

Imale smo priliku da posjetimo NOA, suši & stek restoran, u luci rizorta Portonovi u Herceg Novom i oduševljene smo hranom i ambijentom. Ovog ljeta su i naš slavni teniser Novak Đoković i hrvatska umjetnica Nina Badrić imali isti osjećaj: da je hrana u NOA preukusna i da je ovo mistično mjesto posebno. U razgovoru sa osnivačicom i vlasnicom Jelenom Šćepanović donosimo priču o konceptu i planovima ovog luksuznog restorana.

Sanja Milosavljević
ŽOU Preporuka: Tajne Istoka u jedinstvenom NOA ambijentu

O enterijeru i konceptu

Enterijer i koncept restorana inspirisani su Wabi-Sabi dizajnom i filozofijom, jednom od japanskih vještina koja praktikuje svjesno življenje i sporiji tempo života, prigrlivši svu ljepotu nesavršenosti. Sve u enterijeru NOA vas poziva na balans i harmoniju. Koncept restorana NOA jeste da evocira osjećaj jedinstva i zajedništva, od našeg jelovnika koji predstavlja fuziju azijske hrane gdje se preporučuje da se istovremeno uzme više razlicitih tanjira i da svi za stolom dijele hranu i istovremeno probaju različite ukuse orijentalne kuhinje.

Enterijer i koncept restorana NOA inspirisani su Wabi-Sabi dizajnom i filozofijom

Vjerujem da je to nešto što smo kao društvo zaboravili i zanemarili u modernom i sve bržem stilu života. Osjećaj jedinstva je razlog zašto insistiramo na "family style" jelovniku, i pripadnost prirodi zbog kojeg cijeli restoran obiluje zelenilom kako bi u čovjeku probudili osjećaj neraskidive povezanosti sa majkom prirodom, što činimo u svim svojim restoranima kroz različite načine.” započinje priču preduzetnica Jelena Šćepanović i dodaje da su inspirisani tajnama Istoka, njihovom kulturom i hranom. “Zato NOA odiše toplim, neutralnim, bojama koje podsjećaju na pješčane dine, noseći u svom enterijeru sve drevne simbole Starog Istoka. Eksterijer ovog mjesta obiluje zelenilom poput bambusa, palmi, maslina, jasmina, citrusa koje gostima stvaraju duboki osjećaj povezanosti sa prirodom.” 

Osnivačica NOA koncepta i vlasnica restorana Jelena Šćepanović u razgovoru za #zeneoduticaja otkriva da je svaki detalj pažljivo birala sa svojim timom da bi NOA imao tajanstveni ambijent Istoka.

Žena-boginja kao centralna figura prostora

Mlada crnogorska umjetnica, Jelena Tošković, koju po drugi put angažujemo za naše projekte uspjela da našu viziju pretvori u umjetničko djelo, nacrtavši na platnu lik NOE koja predstavlja boginju, plodnost i životnu snagu, podsjećajući nas na stalno duhovno i evolutivno putovanje tokom života.  Ženski lik uradjen na platnu, sa centralnog zida restorana, podsjeća goste na sve one poruke koje mistično nosi u sebi.

Mlada crnogorska umjetnica, Jelena Tošković uradila je mural unutar samog restorana.

Fuzija hrane

Naš pažljivo osmišljen jelovnik kombinuje visoko - kvalitetna parčad mesa, američkog brenda Creekstone, i fuziju azijske hrane, u kojima ima zanimljive ponude i za vegetarijnce i vegane, kao i ljude koji ne jedu gluten. U našem restoranu gosti mogu uživati u odličnoj i bogatoj vinskoj karti pa ipak ono po čemu smo se izdvojili kada je piće u pitanju jesu zanimljivi kokteli u kojima naši gosti svakodnevno uživaju.

"Osjećaj jedinstva je razlog zašto insistiramo na "family style" jelovniku"

Poznate ličnosti rado viđeni gosti

Za samo dva mjeseca nakon otvaranja tim restorana NOA je ponosno ugostio prvaka svijeta u tenisu, Novaka Djokovića, hrvatsku divu Ninu Badrić, crnogorske fudbalere Stevana Jovetića i Stefana Savića, srpsku glumicu Branku Pujić, umjetnika Boža Vreća iz Bosne i Hercegovine, srpskog glumca Marka Gvera, glumca Ivana Bosiljčićaa, tenisera Janka Tipsarevića i modnu dizajnerku Biljanu Tipsarević, argentinsku glumicu i televizijsku zvijezdu Piu Miller, rukometašicu Jovanku Radicevic, atletičara Mihaila Dudoša i glumicu Andjelu Jovanović, glumca Danila Babovića, umjetnika Vojislava Voja Kilibardu, Jadranku Blanušu Vučković iz Centar Filma i mnoge druge...

Novak Đoković, gost NOA restorana

Ketering servis je sve više prepoznat

“Srećna sam što smo prepoznati i kao mjesto dobrog keteringa pa smo imali priliku da sa zalogajima restorana NOA obradujemo posjetioce Kuće nobelovca Iva Andrića, a i da naš drugi restoran "Kantina65" da budemo dio projekta u organizaciji Heceg Festa i Opštine Herceg Novi na medjunarodnom festivalu klasične muzike " Dani muzike" na Kanli Kuli u okviru gostovanja čuvenog violiniste Stefana Milenkovića. Prvi se odazivamo i da u vidu sponzorstva i podrške za sva kulturno-umjetnička dešavanja grada Herceg Novog kroz brojne saradnje u muzičkim, filmskim, pozorištnim manifestacijama. Ponosni smo na saradnju sa Filmskim Festivalom Herceg Novi, za čije smo otvaranje na Kanli Kuli radili ketering, nakog kojeg smo u restoranu "NOA" priredili koktel za sve glumce i rezisere 36. Filmskog festivala pod motom "Sve Boje Filma"” ističe Jelena u razgovoru za #zeneoduticaja

Zvuci orijentalne chill muzike

U restoranu NOA se uvijek mogu čuti zvuci orijentalne lounge chill muzike koja odgovara ambijentu i prostoru. Naši gosti uživaju u gostovanjima zanimljivih DJ-eva, mladih umjetnika koji izvode djela klasične muzike i mladih nada sa sjajnim vokalnim mogućnostima. Vjerujemo da ćemo nekima biti odskočna daska u budućim uspješnim karijerama.

Planovi i događaji

Od zanimljivih dogadjaja pripremamo "Easy Afternoon" koji će podrazumijevati otvoren švedski sto od 15h do 18h, kada će svi naši gosti moći da uživaju u azijskim šarenolikim tanjirima po cijeni od samo 13 eura po osobi i 30% popusta na sva alkoholna pića. Tokom jeseni i zime ćemo imati zanimljiv brunch koncept u kojem ćemo, spojiti doručak i ručak po simboličnim cijenama.

*Zabranjeno je kopiranje teksta bez dozvole autorke.