Đoković: Crna Gora neoktriveni biser Jadrana

Ovdje je zaista je impresivno, toliko sam fasciniran svim projektima koji se rade i razvijaju. Ima toliko lijepih restorana, hotela i rizorta. Dugo nisam bio, da kažem na neko duže vrijeme u Crnoj Gori, tako da sam oduševljen - kazao je Đoković

Nada Stojanović
Đoković: Crna Gora neoktriveni biser Jadrana

Vodeći svjetski teniser, Novak Đoković govoreći o boravku i pripremama za olimpijske igre u Crnoj Gori, kazao je da je to njegova država i njegov narod, navodeći da je u rizortu Portonovi u Herceg Novom imao odlične uslove za trening, sa terenima urađenim po svjetskim standardima.

Govoreći o Crnoj Gori, kazao je da je oduševljen onim što je video i da upoznaje neotkriveni biser Jadrana.

Đoković je rekao da će se vratiti u avgustu u Crnu Goru.

- Ovdje je zaista je impresivno, toliko sam fasciniran svim projektima koji se rade i razvijaju. Ima toliko lijepih restorana, hotela i rizorta. Dugo nisam bio, da kažem na neko duže vrijeme u Crnoj Gori, tako da sam oduševljen. Upoznajem ovaj neotkriveni biser Jadrana - zaključio je Đoković.

On je najavio da će se ponovo vratiti u Crnu Goru pred američku sezonu.

- Sve je ljepše kad pričaš svoj jezik. Imam odlične uslove za trening u Portonovi rizortu, izašli su mi u susret. Janko Tipsarević, koji ima saradnju sa tim rizortom, nahvalio mi je terene, koji su urađeni po svjetskim standardima i zadovoljili su sve ono što mi je potrebno za trening - rekao je Đoković dodajući da se osjeća kao kod kuće.

- Čitavo svoje djetinjstvo, pogotovo na ljetnjim raspustima, proveo sam u Crnoj Gori. Više sam provodio vremena na otvorenom moru, na Svetom Stefanu i Budvi, a sada sam se zaljubio u Bokokotorski zaliv. Tu smo sa nekim prijateljima, došao sam sa suprugom i djecom. Oni su bazirani neko vrijeme i ostaće ovdje, dok budem boravio na Olimpijskim igrama u Tokiju - rekao je Đoković.

On je naveo da se osjeća lijepo, ispunjeno da je pun samopouzdanja zbog pobjeda koje je nanizao u posljednjih nekoliko mjeseci.

- Nadam se najboljem u Tokiju, idem na zlato - poručio je Đoković.

Komentarišući dosadašnji tok sezone, on je istakao da je ona već jednako uspješna, kao najuspešnije sezone, koje je do sada imao u karijeri.

On je rekao da ga ne raduje činjenica da će igrati pred praznim tribinama, navodeći da su u Japanu na snazi mnoge restrikcije zbog koronavirusa.

-  Radujem se nastupima u Tokiju i smatram da sam donio pravu odluku. Pun sam inspiracije da odigram svoj najbolji tenis i motivisan da idem na najviše odličje - rekao je Đoković.

Osvajač 20 grend slem titula kazao je da prati rezultate najbolje crnogorske teniserke Danke Kovinić i uopšte tenisera iz regiona.

- Kako da ne, pa oni su svi naši. To tako gledam i radujem se svakom uspjehu. Kovinić je, ako se ne varam, prije nekoliko mjeseci ostvarila svoj najveći uspjeh u karijeri i ona je sada već ustaljena igračica u prvih 100 i ide ka prvih 50 na svijetu. Želim joj sve najbolje, nadam se da ćemo i ovdje imati priliku da odigramo neku partiju  kazao je Đoković.

Povezane vijesti