Moć sadašnjeg trenutka: Budite prisutni kako biste ostvarili poslovne i lične ciljeve

Mnogi od nas imaju problema sa meditacijom. Um jednostavno ne želi da ućuti, drama je svakodnevno prisutna, imamo anksioznost u grudima i osjećaj frustracije kojeg stalno pokušavamo da se otarasimo. Život postaje nešto kroz šta „prolazimo“. Opstajemo, istrajavamo i nadamo se srećnijim danima za koje vjerujemo da su pred nama.

Jelena Plivelic
Moć sadašnjeg trenutka: Budite prisutni kako biste ostvarili poslovne i lične ciljeve

Boravak u sadašnjem trenutku čuva i njeguje našu energiju. Kada niste zabrinuti i umjesto toga ste srećni što ste tu gdje jeste, pozitivna energija teče kroz vas. Podsjećanje da je sadašnji trenutak upravo tamo gdje treba da budete omogućava dublje veze sa ljudima. Kada ste zaista prisutni, ljudi to mogu da osjete. Razmislite o tome kako želite da vam prođe dan. Zakoračite u to sa planom i ne žrtvujte svoje zdravlje. Stavite to na prvo mjesto i uradite stvari da se osjećate najbolje.

Kada ste u sadašnjem trenutku, preplavljuje vas mir. Ne tražite šta je sledeće. Zadovoljni ste onim što jeste. Niste zabrinuti za ono što se dogodilo u prošlosti i ne brine vas šta će se dogoditi u budućnosti. Samo ste ovdje.

U preduzetništvu je zdravo zacrtati svoje ciljeve i raditi ka tim ciljevima. Ali zapamtite, ono što tražite nije tamo – to je ovdje u sadašnjem trenutku.

Izvor