Jovana Rikalo: Jesenja razglednica u oktobru

Umjetnicima je jesen posebna. Oni koji pronalaze inspiraciju u prohladnom i promjenljivom mjesecu oktobru, uvijek nam privuku pažnju. Nedavno ste imali priliku da pročitate intervju sa cijenjenom umjetnicom Jovanom Rikalo, čiji posvećeni rad pratimo sa oduševljenjem, a ovaj put pitali smo Jovanu tri kratka pitanja o budućim projektima i njenoj jesenjoj motivaciji.

Jelena Plivelic
Jovana Rikalo: Jesenja razglednica u oktobru

Za #zeneoduticaja Jovana je pisala o svojim planovima i dijeli sa nama galeriju njenih fotografija koje možete pogledati dalje u tekstu.

Cijeli intervju upoznavanja sa Jovanom Rikalo možete pročitati ovdje: https://www.zeneoduticaja.com/clanak/1162-intervju-sa-jovanom-rikalo-fotografije-sa-licnim-pecatom

#ZENEODUTICAJA: Kakvo je bilo vaše ljeto?

#JOVANA: Tokom ljeta sam smišljala nove projekte za predstojeću sezonu, zapisivala svoje misli i smisljala cijelu realizaciju koja nije nimalo laka jer treba kontaktirati više ljudi oko izrade materijala, rekvizita i haljina. Takođe sam dosta uživala jer sam trudna tako da je bilo posebno iskustvo.

 #ZENEODUTICAJA: Mjesec oktobar je ključan u smislu umjetničkog izražavanja. Kako na vas utiču jesenji dani, i da li Vam daje inspiraciju?

#JOVANA: Obožavam jesen i sve vezano za nju! Boje, emocije, pejzaže.. Jesen me najviše inspiriše, možda zato što je tako jedinstvena i kolorična. Tada  uvijek tragam za crvenokosama, riđokosama, haljinama od lišća i sličnim rekvizitima a imam dosta ideja koje treba da realizujem a vezane su za jesen!

#ZENEODUTICAJA: Da li da očekujemo nove projekte u oktobru?

#JOVANA: DA! Biće ih sigurno 3,4 i neki su već gotovi, samo čekam da još malo lišća opadne i bude more kolorita u prirodi! Volim složene projekte jer na kraju uvijek ispadne sjajno, od cijelog tima do fotografija.