6 načina da se vaši zaposleni osjećaju srećno i podržano

Suočavanje sa sagorijevanjem zaposlenih ima dobar poslovni smisao i razvija dalekovidniji brend poslodavca. Evo načina kako da date prioritet dobrobiti vašeg tima bilo kada i bilo gdje.

Jelena Plivelic
6 načina da se vaši zaposleni osjećaju srećno i podržano

Ravnoteža između posla i života

Od suštinskog je značaja da svi u vašem timu vjeruju da imaju slobodnog vremena, vremena sa svojim porodicama ili vremena da rade šta god treba da rade van kancelarije. Trebalo bi da ga ohrabrite i pojasnite da je ovo vrijeme dragocjeno za njih kao ljude.

Kada vaš tim zna da može računati na malo dodatnog slobodnog vremena kada je potrebno, to im pomaže da se opuste i ostanu fokusirani kada su na poslu.

Omogućite sredstva za hitne slučajeve

Kada ljudi imaju krizu, jedva čekaju da se vrate u kancelariju i traže pomoć.

Uvjerite se da imate na raspolaganju fond za hitne slučajeve, tako da vaši zaposleni ne moraju da brinu o tome šta će se dogoditi ako nešto krene naopako.

Ponudite fleksibilno vrijeme

Ovo može biti u obliku različitog radnog vremena, ili može značiti da im se ponudi mogućnost rada od kuće ako im je to potrebno.

Ovo takođe pomaže u ravnoteži između posla i privatnog života, što je važan dio održavanja vašeg tima srećnim i zdravim.

Razmislite o ponudi obroka u kancelariji

Nudeći svojim zaposlenima zdrave opcije, olakšavate im da izaberu ono što je najbolje za njihova tijela. Takođe pokazujete da vam je stalo do njihovog blagostanja, čineći da se osjećaju poštovanim i cijenjenim.

Pružajući zdrave opcije, takođe pomažete svom timu da izbjegne nepotrebna putovanja do automata ili restorana brze hrane tokom radnog dana. Ovo im može uštedjeti vrijeme i novac dok se osjećaju kao da imaju više kontrole nad svojim životima.

Nagradite kreativnost

Kreativno razmišljanje je neophodno za poslovni uspjeh i to je više puta dokazano. Dakle, kako to podstičemo kod naših zaposlenih? Počinje sa prepoznavanjem da ne rade svi na isti način. Pogledajte svoje kancelarijsko okruženje u cjelini i zapitajte se šta bi se moglo promijeniti da bi bilo pogodnije za različite načine razmišljanja.

Zabavite se

Ako želite da vaši zaposleni budu srećni i angažovani, morate osigurati da se dobro zabavljaju u kancelariji. Ne morate da budete ekstravagantni u vezi sa tim – samo pronađite način da se odmore od uobičajene rutine i rade nešto što nije vezano za posao.

Možda ćete jednom mjesečno ići na piknik kompanije da biste se sklonili od svojih stolova i uživali na svježem vazduhu. Ne mora da bude ništa veliko — samo nešto malo što će ih podsjetiti zašto uopšte vole da rade u vašem poslu.

Izvor