Kako izbjegavati zaduženja pri kreiranju spostvenog biznisa

Prilikom pokretanja novog posla potrebna je gotovina za kupovinu potrepština za novi posao. Potreban vam je veb sajt, kancelarijski prostor i oprema i mnogi drugi troškovi, u zavisnosti od kompanije koju pokrećete. Ali odakle ta sredstva?

Jelena Plivelic
Kako izbjegavati zaduženja pri kreiranju spostvenog biznisa

Suština je da postoje prednosti i nedostaci u finansiranju vašeg poslovanja, međutim bez obzira na vaš izbor, bilo bi od pomoći da ste zadovoljni metodom koju ste izabrali. Pokretanje poslovanja i neuzimanje eksternog finansiranja omogućava vam da imate finansijsku kontrolu nad svojim poslovanjem.

Za vas smo pronašli 6 načina putem kojih možete pokrenuti svoj posao.

Fokusirajte se na to da prvo privučete klijente koji plaćaju

Najveća greška koju startap preduzeća prave je fokusiranje na aktivnosti koje ne donose prihod. Morate da kreirate prodaju od početka da biste dobili novac, pa se fokusirajte na prodaju i dobijanje kupaca koji plaćaju od samog početka.

Dokažite svoju ponudu

Usluživanje nekoliko klijenata koji plaćaju i zadovoljstvo klijenata sa vašom ponudom je način da se dokaže ili potvrdi vaša ponuda. Ovo je suštinski korak koji ne želite da propustite jer ćete bankrotirati svoje poslovanje ako pokušavate da prodate ponudu koja ljudima nije potrebna.

Uložite svoj profit u izgradnju poslovanja

Spremni ste da investirate u veb stranice i druge stvari koje će podržati vaše poslovanje kada imate dokazanu ponudu i klijente koji plaćaju. Koristite profit koji zarađujete svakog mjeseca da biste ponovo uložili u kompaniju da biste proširili marketing, oglašavanje i druge usluge koje će povećati vidljivost poslovanja i dobiti više klijenata koji plaćaju.

Unajmite tim kada imate 3-6 mjeseci njihove plate u gotovinskim rezervama

Nemojte žuriti da unajmite tim na platnom spisku. Možete raditi sa mnogim konsultantima dok ne budete spremni da imate tim na platnom spisku. Vlasnici preduzeća često osjećaju da im je njihov tim potreban odmah, ali ne želite da žurite sa tom posvećenošću.

Ne pokušavajte da uradite sve odjednom

Ne morate da postavite savršene marketinške, komplikovane tokove prodaje ili fensi veb lokacije. Potrebna vam je dokazana ponuda koja prodaje, a zatim možete rasti i proširiti svoje poslovanje na čvrstim finansijskim osnovama.

Ne jurite za sjajnim ponudama

Internet je prepun poslovnih trenera i konsultanata koji žele vaš novac i koji će vam ponuditi nerealna obećanja o uspjehu preko noći da biste ga dobili. Oduprite se iskušenju i gradite svoj posao korak po korak. Vaš novčanik će vam biti zahvalan.

Izvor