Prvi podgorički salon vina počinje 8. maja u Podgorici

Prvi Podgorički Salon Vina 2022 biće održan u neđelju, 08 Maja 2022 od 16:00h – 22:00h na terasi Hotela Podgorica.

Sanja Milosavljević
Prvi podgorički salon vina počinje 8. maja u Podgorici

Podgorički Salon Vina 2022 jedinstven je događaj posvećen promociji vinske kulture Glavnog Grada. Zamišljen kao događaj visokog kvaliteta i organizacionih specifikacija, sadržaj prvog Podgoričkog Salona Vina podijeljen je u 4 organizacione cjeline.

Posjetioci će imati priliku da degustiraju lokalna vina i upoznaju se sa vinarijama i vinarima, uživaju u zvucima klasične muzike Tria ‘’Variete’’, prisustvuju predavanju prof. dr Vesne Maraš i učestvuju u takmičenju i tako izaberu najbolje vino Salona u 3 kategorije.

Među učesnicima i izlagačima naći će se 20 vinarija iz Podgorice i okoline.

Lokaciju prvog Salona – Hotel Podgoricu karakteriše autentičnost i jedinstven spoj kulture, arhitekture i nasleđa. Pogled sa terease Hotela Podgorica na srce Glavnog Grada – Sastavke, upotpuniće cjelokupan doživljaj, kako za posjetioce tako i za same učesnike.

Pored promocije vinske kulture, događaj za cilj ima i unapređenje kulturnog i društvenog sadržaja, te promociju Podgorice kao destinacije.

Prvi Podgorički Salon Vina organizuje se u partnerstvu sa Glavnim Gradom i Turističkom Organizacijom Podgorice, a pod pokroviteljstvom podgoričkih kompanija DMS Solutions i Lifestyle Group (Lifestyle Montenegro). Realizaciji projekta su doprinijeli i partnerske kompanije: Glovo, Aqua Bianca, Café Montenegro i Gradska Televizija.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 10EUR i mogu se kupiti na: recepciji Hotela Podgorica i putem Glovo aplikacije.