Nova tehnologija pokreće budućnost carina i luka

Podržana Huawei tehnologijom, Liantang luka u Kini već koristi digitalnu obradu, automatske operacije i inteligentne uređaje kako bi poboljšala svoje usluge

Nada Stojanović
Nova tehnologija pokreće budućnost carina i luka

Na nedavno održanom „Huawei Connect 2021“ događaju predstavljene su nove tehnologije za upravljanje carinama i lukama. Kako je kompanija Huawei je u potpunosti posvijećena ulaganju u budućnost inteligentne carine kao dio ovog integrisanog rješenja, pametne carine daju mogućnost upravljanja podacima za izgradnju sigurnih, učinkovitijih i inteligentnih luka. Pametne luke svjetske klase čine prekograničnu trgovinu sigurnijom i praktičnijom.

Eksponencijalni rast e-trgovine znači da carinske uprave moraju da se bave ogromnim količinama podataka. To je dovelo do veće potražnje za digitalnim tehnologijama, koje mijenjaju način rada carine. Osim što automatizuju svoje procedure, carinske agencije širom svijeta koriste svoje vrijedne podatke i digitalne procese da bolje služe svojim zainteresovanim stranama.Podržana Huawei tehnologijom, Liantang luka u Kini već koristi digitalnu obradu, automatske operacije i inteligentne uređaje kako bi poboljšala svoje usluge. Povezujući užurbanu metropolu Shenzhen s obližnjim Hong Kongom, luka vidi gotovo 10.000 vozila koja putuju naprijed-nazad svaki dan. Luka koristi informacioni sastav na jednom mjestu koji pokreće Huawei, što znači da se vozila mogu pregledati i ocariniti za prelazak granice jednom posjetom kontrolnoj tački, skraćujući vrijeme potrebno za carinjenje.

izvor