Ana Lakočević od male radnje napravila ozbiljan biznis

Ovaj biznis je u početku bio samo moj san. Željela sam da imam nešto svoje i posao koji će me ispunjavati u - potpunosti. Napustila sam siguran posao u velikoj i uspješnoj kompaniji i započela ovaj biznis - kaže Lakočević

Nada Stojanović
Ana Lakočević od male radnje napravila ozbiljan biznis

Ana  Lakočević je željela je da ima svoj biznis i posao koji će je ispunjavati u potpunosti. Napustila je siguran posao u velikoj i uspješnoj kompaniji i započela biznis u koji, osim najuže porodice, mnogi nijesu vjerovali i nijesu ga smatrali ozbiljnim poslom.Danas radi najljepši posao koji ima za cilj uljepšavanje najljepših životnih trenutaka njenih klijenta. Preduzeće Vivis, nakon osam godina postojanja, simbolično danas broji osam zaposlenih. Ana Lakočević, izvršna direktorica Vivis D.O.O. je kazala da je danas ponosna što nije odustajala od svog sna i što je zajedno sa svojim timom uspjela da ostvari i napravi od jedne male radnje ozbiljan biznis koji je vodeći na crnogorskom tržistu u ovoj djelatnosti.

- Ovaj biznis je u početku bio samo moj san. Željela sam da imam nešto svoje i posao koji će me ispunjavati u - potpunosti. Napustila sam siguran posao u velikoj i uspješnoj kompaniji i započela ovaj biznis u koji, osim najuže porodice, mnogi nijesu vjerovali i nijesu ga smatrali ozbiljnim poslom - kazala je Ana Lakočević, izvršna direktorica Vivis D.O.O.

- Danas radim najljepši posao koji ima za cilj uljepšavanje najljepših životnih trenutaka naših klijenata - ocijenila je Lakočević.

- Preduzeće Vivis, nakon osam godina postojanja, simbolično danas broji osam zaposlenih. To je sada porodični biznis u kojem učestvujemo suprug i ja, i u kojem godinama unazad uspješno ostvarujemo zacrtane ciljeve - saopštila je ona.

Lakočević je kazala da je danas ponosna što nije odustajala od svog sna i što je zajedno sa svojim timom uspjela da ostvarii i napravi od jedne male radnje ozbiljan biznis koji je vodeći na crnogorskom tržistu u ovoj djelatnosti.

- Na samom pocetku poslovanja, značajnu ulogu je imao Investiciono-razvojni fond koji je, ne samo tada, već i kasnije, pružao podršku našem preduzeću. Kreditne linije za žene i mlade u biznisu su uvijek dobra šansa i na pravi način osmišljene da podrže djelatnosti koje se oslanjaju na dugoročne planove rasta i razvoja - rekla je Lakočević.

Vjeruje da, ako nešto želite jako i imate svoj san, treba da ga slijedite.

- Potrebno je da nađete prave partnere, koji vam mogu pomoći, ali, prije svega, da vjerujete u sebe. I to je sigurna investicija. Bilo mi bi drago, ako bi neku ženu koja ima biznis ideju, ova moja priča podstakla da pokrene svoj biznis - zaključila je ona.

U okviru kampanje „Ona pokreće biznis“ raspisan je i Javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu.

“Na javni poziv mogu da se prijave žene koje su otpočele svoj biznis ili planiraju da unaprijede postojeći. Pravo učešća imaju registrovana privredna društva u kojima je većinski vlasnik i izvršni direktor žena i koja su upisana u relevantne registre do datuma objave Javnog poziva, a koja posluju kraće od 24 mjeseca. Dodatno, postoji mogućnost da aplikantkinje za realizaciju investicionih projekta konkurišu kod IRF-a za povoljna sredstva putem kreditnih linija za žene u biznisu. Za sve dodatne informacije, kontakt tel. je 080 012 012 i e-mail: onapokrecebiznis@irfcg.me od 7-15 časova svakog radnog dana, a tekst javnog poziva može se preuzeti ovdje“, saopšteno je iz Investiciono razvojnog fonda (IRF).