Intervju sa dr Vanjom Banićević: U trendu je prirodna ljepota!

Izuzetna ljekarka a prije svega žena koja nesebično podržava žene i od koje sam lično jako puno naučila o ljudima i životnim situacijama. Kada sam se prije 6 godina preselila u Crnu Goru, ona je moj jedini izbor za dermatologiju i estetske korekcije jer ipak je povjerenje koje pacijent ima u ljekara ključno. Sa velikim zadovoljstvom sam radila ovaj intervju sa doktorkom Vanjom Banićević i dijelim ga sa svim čitateljkama #zeneoduticaja. Ovu ženu morate upoznati.

Sanja Milosavljević
Intervju sa dr Vanjom Banićević: U trendu je prirodna ljepota!

Dr Vanja Banićević je ljekarka specijalista dermatovenerolog u Crnoj Gori. Završila je Medicinski fakultet u Beogradu a specijalizirala na Kliničkom centru u Beogradu. Nakon povratka u Budvu 2013. godine osnovala je privatnu zdravstvenu ustanovu Medical Centar Budva. Pet godina nakon otvaranja crnogorske klinike, dr Vanja Banićević otvara kliniku Dekoll u Beogradu. Danas živi i radi na relaciji Beograd-Budva posvećena svakom pacijentu koji joj se obrati. Vodi tim od 20 ljekara. Možete je sresti na aerodromu kako čita najnovije vijesti iz medicine na svom telefonu dok žuri da ispuni svoj ljekarski poziv.

Doktorka Vanja je renomirani stručnjak u oblasti laserske dermatologije i među rijetkima iz regiona usavršena za estetske medicinske postupke kod dr Le Koza u Parizu, jednog od pionira i osnivača mezoterapije i lipolize. Na svjetskim kongresima u Španiji, Francuskoj, Hrvatskoj dr Vanja je aktivna učesnica. Lansirala je svoju liniju medicinske kozmetike za problematičnu kožu “Dr Vanja” koja je dostupna samo njenim pacijentima kao dio tretmana pacijenata. 

#ZENEODUTICAJA: Da li je izazovno biti žena u biznisu? Kada ste osnovali vaše klinike i kako gradite svoj tim? Šta savjetujete ženama koje su preduzetnice i razvijaju biznis? 

DR VANJA: Ja još uvijek sebe ne doživljavam kao ženu iz biznisa, vjerujem da je to zbog mog doktorskog poziva. Istrajnost i ljubav prema medicini su me dovele do toga da pokrenem dvije poliklinike „Medical Centar Budva“ u Budvi od 2013. godine i „Dekoll“ klinike u Beogradu koja se bavi dermatologijom i estetikom od 2018. godine.

Istina je da je potrebno puno rada i odricanja, ali trud na kraju urodi plodom. Kada se sjetim dana i godina koje medicina zahtijeva uvijek iznova cijenim svaku pročitanu knjigu, izvježbanu formulu i potez laserom. Danas kada sam“svoj na svome“ sa svojim timom sam uspjela da uspostavim profesionalizam, empatičnost i dosljednost. Ženama savjetujem da budu uporne i dosljedne kada odluče da imaju svoj biznis.

Dr Vanja Banićević 

#ZENEODUTICAJA: Koji su postulati ljepote nekada a koji danas? Šta je vaš savjet ženama a tiču se estetske medicine?

DR VANJA: Ideali ljepote se mijenjaju. Danas u eri gdje je estetska dermatologija napredovala, moguće je lakše doći do željenog izgleda. Nažalost svjedoci smo da dostupnost ovih usluga na tržištu ima kontra efekat, te da sada možemo vidjeti malo autentične ljepote. Ženama uvijek kažem da ne gube lični identitet i da imaju mjeru. Najvažije je da prihvate sebe! Ljepota će spasiti svijet a pamet ga održati.

#ZENEODUTICAJA: Čini se da u eri angažovanja influencera i "vještačke slave" svi postaju popularni a nije neispravno reći i da liče jedni na druge. Kako žene da znaju da odaberu ljekara? Šta mislite o tome? 

DR VANJA: Medicina je mnogo više od toga. Pored stručnosti i specijalizacije potrebno je da sam pacijent stekne povjerenje kroz odnos ljekara prema njemu. Posao je medicini je „živa stvar“. Ponekad se osjećate kao skladište za ljudske emocije.

#ZENEODUTICAJA: Sa kojim problemima kože se žene i djevojke najčešće susreću? Imate li neki savjet?

DR VANJA: Najčešće su to akne, ako govorimo o kliničkoj dermatologiji. Kada je u pitanju estetika i kozmetologija onda je to dehidratacija tj. „pad“ tonusa kože, kao i neadekvatna njega. Savjet za sve žene je da počnu sa njegom kože, da provode vrijeme na svježem vazduhu, vježbaju, zdravo se hrane i izbjegavaju konzumaciju alkohola i cigareta.

#ZENEODUTICAJA: Nedavno ste bili u Dubrovniku na kongresu- koji su trendovi za 2022. godinu?

DR VANJA: U trendu je prirodna ljepota, a estetska medicina je samo zaslužna da je održava.

Dr Vanja Banićević kaže za #zeneoduticaja da je prirodna ljepota u trendu, a estetska medicina je samo zaslužna da je održava.

#ZENEODUTICAJA: Na šta šte najviše ponosni u vašem dosadašnjem radu?

DR VANJA: Ponosna sam što je moj profesionalni rad podržan od strane svjetskih predstavnika struke i što mi pacijenti pružaju povjerenje. To me ispunjava i čini srećnijom i uspješnijom.

SM.

Zabranjeno je preuzimanje ovog autorskog intervjua ili njegovo kopiranje.