Pet razloga zašto je fitnes važan za preduzetnike

Biti preduzetnik u današnjem konkurentnom poslovnom okruženju nije lak zadatak jer uključuje užurbane rasporede koji mogu uključivati opsežna putovanja i duge sate. Fitnes je jednostavna matematika. Sve je u tome da budete „ljubazni prema sebi“ i da imate jasan plan za svoje zdravstvene ciljeve.

Jelena Plivelic
Pet razloga zašto je fitnes važan za preduzetnike

Biti u formi je neophodno za mentalno zdravlje i dokazano je da sport i fitnes visokog intenziteta 90% utiču na mentalno funkcionisanje.

Odlazak u teretanu ili trčanje maratona dolazi sa dosta discipline i 'treninga uma' koji donosi fokus, samopouzdanje i inspiriše pojedinca da primijeni isti metod u vođenju poslovanja.

U nastavku pročitajte nekoliko razloga zašto je fitnes važan za preduzetnike.

Održavanje forme pomaže u održavanju stresa i kontroli nivoa kortizola.

Kortizol je glavni hormon stresa vašeg tijela. Radi sa određenim dijelovima vašeg mozga da kontroliše vaše raspoloženje, motivaciju i strah. Previše stresa može poremetiti najvažnije funkcije u vašem organizmu. Takođe može dovesti do brojnih zdravstvenih problema kao što su anksioznost, depresija, glavobolja, srčana oboljenja, problemi sa pamćenjem i koncentracijom, problemi sa spavanjem i gojaznost.

Biti u formi pomaže u kognitivnom zdravlju ili izvršnom funkcionisanju.

Termin izvršne funkcije se odnosi na kognitivne vještine višeg nivoa koje koristite za kontrolu i koordinaciju svojih drugih kognitivnih sposobnosti i ponašanja. Termin je poslovna metafora, sugerišući da su vaše izvršne funkcije slične izvršnom direktoru koji nadgleda sva različita odjeljenja kako bi kompanija mogla da napreduje što je moguće efikasnije i efektivnije. Način na koji organizujemo svoje živote, kako planiramo i izvršavamo te planove u velikoj mjeri je vođen našim izvršnim sistemom. Kada se fokusirate na ishranu i vježbanje, osjetićete prednosti u svom mozgu. Vježbanje pomaže u stvaranju novih moždanih ćelija, a time i novih neuronskih puteva.

Kada vježbate, znojite se i oslobađate toksine koje je tijelo nakupilo.

Ovo pomaže u detoksikaciji teških metala, pobjeđuje štetne mikrobe i pomaže u smanjenju hormona stresa.

Fitnes je glavni pokretač samopouzdanja koji igra glavnu ulogu u današnjem dinamičnom svijetu.

Pristojan preduzetnik/ca odiše određenom aurom i samopouzdanjem u sebe. Vaše držanje i govor tijela govore sve.

Bolesti poput dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti su rasprostranjene zbog visokog stresa, nedisciplinovanog načina života i loših navika u ishrani.

Dijabetes je na vrhuncu svih vremena, a prosječna starost dijabetičara je 40 godina. Stoga, ako budete aktivni najmanje 150 minuta nedeljno i krenete praktikovati fitness vježbe, možete uveliko smanjiti ove rizike.

Izvor