Društvena odgovornost: Donacija za štićenike Dječijeg doma Mladost u Bijeloj za lakšu i sigurniju mobilnost djece

U vremenu krize u kojem smo trenutno, sigurnost je ona kojoj najviše težimo. A kako je onima koje moramo kao društvo da izvedemo na pravi put, a koji su bez pomoći i roditeljskog staranja i čiji je razvoj ometen porodičnim prilikama? Društveno odgovorni rad velikih kompanija se najbolje ogleda u teškim vremenima, poput ovog gesta i jedna je od aktivnosti koju Porche grupacija sprovodi za opšte dobro društva u cjelini.

Sanja Milosavljević
Društvena odgovornost: Donacija za štićenike Dječijeg doma Mladost u Bijeloj za lakšu i sigurniju mobilnost djece

Porsche grupacija je danas uručila donaciju i dala na višegodišnje korišćenje vozilo Volkswagen Transporter štićenicima i kolektivu Dječijeg doma Mladost u Bijeloj. Osnovan 1946. godine, Dom je trenutno jedina ustanova ovog tipa u Crnoj Gori koja se bavi zbrinjavanjem djece. Ono što mi je privuklo pažnju je da su svi članovi menadžmenta ove kompanije iz Srbije, Crne Gore, Austrije bili prisutni, zainteresovani, potpuno uključeni da saslušaju potrebe djece iz Doma a i da su pozvali i druge kompanije (konkurente) iz industrije da se uključe. 

,,Jasno nam je da ova ustanova, zbog djelatnosti koju obavlja, zauzima veoma značajno mjesto u društvu, i da je prioritet njeno nesmetano funkcionisanje i mogućnost da ispuni mnogobrojne humane ciljeve kako bi štićenicima ovog doma pružile što bolje uslove za život i napredovanje. Iz tog razloga smo odlučili da pomognemo i omogućimo lakšu mobilnost djeci i njihovim vaspitačima. Odlučili smo da na višegodišnje raspolaganje Domu ustupimo vozilo Volkswagen Transporter Kombi sa devet sjedišta, pokrijemo troškove registracije, kasko osiguranja, servisiranja i svih eventualnih popravki. Vjerujemo da će ovo vozilo učenicima olakšati svakodnevne aktivnosti“, izjavio je Miloš Vujanović, generalni direktor kompanije Porsche Srbija i Crna Gora.

„Smatramo da donacija ovog tipa doprinosi kvalitetnijoj svakodnevnici djeci i vaspitačima ovog doma. Svi zajedno možemo malim koracima da doprinesemo njihovom razvoju i napretku. Upravo iz tog razloga apelujemo i pozivamo i druge kompanije da im, svako u skladu sa svojim mogućnostima, omogući kvalitetnije uslove života i bolje uslove za razvoj i ostvarenje svojih potencijala i talenata“, rekla je Jasmina Janković, zamjenica izvršnog direktora Porsche Leasing Crna Gora.

Jasmina Janković i Silvana Tričković su osim u donatorskim akcijama aktivne i u projektima osnaživanja žena. 

U Dječijem domu Mladost, osim osnovne njege i brige o djeci, vaspitači i medicinsko osoblje svakodnevno podržavaju djecu u brojnim aktivnostima. Organizuju se dječije radionice, radi se na razvoju talenata i obrazovanja. Dom Mladost je čest domaćin mnogim manifestacijama a Porsche grupacija vjeruje da će ovo vozilo da pomogne da djeca i njihovi vaspitači obiđu neke druge destinacije,gradove i ustanove kulture Crne Gore i steknu nova iskustva. Kompanije Porsche Srbija i Crna Gora i Porsche Leasing Crna Gora kontinuirano sprovode aktivnosti koje su usmjerene na jedan od osnovnih principa Volkswagen Grupe - preuzimanje odgovornosti za okruženje i društvo u cjelini.