PROGLAŠENI NAJBOLJI DISRUPT PROJEKTI KOJI SU OBILJEŽILI 2021. GODINU

DISRUPT AWARDS je i ove godine okupio rekordan broj vrhunskih radova iz kompanija i agencija koje su se posebno istakle u oblasti Disrupt inovacije ili Disrupt komunikacije, i tokom neobične 2021. godine, uspjele da svojim aktivnostima privuku pažnju javnosti i povuku društvo naprijed.

Jelena Plivelic
PROGLAŠENI NAJBOLJI DISRUPT PROJEKTI  KOJI SU OBILJEŽILI 2021. GODINU

Na svečanoj dodjeli nagrada koja je organizovana 1. aprila u Domu Jevrema Grujića proglašeni su projekti koji sa ponosom nose titulu DISRUPT AWARDS.

U kategoriji Disrupt komunikacije nagrađeni su: Ikea za projekat Ljubav živi i izvan 4 zida, Metalac i Pioniri za Od tvita do Dnevnika 2, Fondacija Mira Brtka za Refleksije, Hemofarm fondacija i New Moment New Ideas Company za projekat Nesalomivi, Dan Graf za kampanju Danas. Zbog sutra, Banca Intesa za Kalendar različitosti, Fashion Company za projekat Replay x Senidah, Telekom Srbija i Web Media Agency za Kako smo na TikToku razbili mit o sebi.

U kategoriji Disrupt inovacije nagrađeni su: Shoppster za projekat TV, Atlantic Grand i Pom Pom za Grand Single Origin, Atlantic Štark i Popular za projekat Ledena Bananica, Kuća Čuvarkuća za Trijumfalni marš, Galenika i Chapter4 za Zdravo dvadesete, M2Communications za Godišnjicu Pokreta nesvrstanih, Mastercard, McCann i Chapter4 za Superhero, Converse i Ovation BBDO za Rečnik nove stvarnosti, Xiaomi Balkans za Pokaži ko te smara za Xiaomi.

Za specijalne nagrade ove godine je bila žestoka konkurencija a prestižnu titulu  DISRUPT BRUTAL osvojila je Hemofarm fondacija i agencija New Moment New Ideas Company za projekat Nesalomivi, dok je DISRUPT INFLUENCE ponijela Direct Media za projekat Kada budeš bila spremna. Nagrada koja je tek ove godine uvedena DISRUPT INO otišla je u ruke M2Communications za projekat Lightwave Luštica Bay.

Zadovoljstvo mi je što primjećujem da se svake godine pomijeraju granice u kreativnosti i inovativnosti firmi koje posluju na našem tržištu. Svi nagrađeni apsolutno zaslužuju ovu titulu i od srca im čestitam”, izjavila je Mila Zavođa, direktorka agencije ADAM studio, koji organizuje ovaj konkurs.

Stručni žiri, sastavljen od vhunskih profesionalaca iz različitih oblasti, odlučivali su o dobitnicima. Sastav žirija: Jelena Bulatović – Srpska asocijacija menadžera, u ulozi predsjednika žirija, Miro Antić – M2Communications, Kosara Dangić Milentijević – Kabinet pivara, Zoran Golub – Atlantic Grand, Jelena Milašinović – Beogradska filharmonija, Una Ratković – Telekom Srbija, Marija Halar – NIS, Tamara Bekčić – Chapter4 PR, Željka Ćirić Jakovljević – Unicredit banka, Tamara Stančev – Shoppster, Barbara Garčević – Preventer i Nađa Jokanović – Wannabe, u ulozi članova žirija.