Dodijeljene nagrade Foruma za uticaj na održivost 2021.

Catalyst Awards TM Forum promoviše uspjehe u unapređenju telekomunikacijske industrije, dokaze koncepta za industrijske standarde...

Nada Stojanović
Dodijeljene nagrade Foruma za uticaj na održivost 2021.

Projekat “Smart IDC – Inteligentna ušteda energije za centre podataka” koji su projektovali kompanija Huawei, China Telecom, China Unicom i China Mobile osvojio je nagradu na TM Forumu za uticaj na održivost. Catalyst Awards TM Forum promoviše uspjehe u unapređenju telekomunikacijske industrije, dokaze koncepta za industrijske standarde, uticaj na globalne ciljeve održivosti i značajne doprinose ubrzanju digitalne transformacije u cijeloj industriji. Projekat Smart IDC koristi tehnologije kao što su AI, veliki podaci i digitalni blizanac. Projekt predlaže rješenje za uštedu energije, smanjenje emisije ugljen - dioksida i efikasno korišćenje vodenih resursa.

„Drago mi je što smo sa  kompanijom Huawei, važnim partnerom China Telekoma, osvojili nagradu za uticaj na održivost“, rekao je Zeng Ju, šef Smart IDC tima za uštedu energije. Kompanije su ovim projektom spremne za uštedu energije i smanjenje emisije ugljen-dioksida. Centar za informacione tehnologije posvećen je promovisanju istraživačke infrastrukture za uštedu energije. Rezultati ovog pilot programa za uštedu energije pokazuju da rješenja za uštedu energije zasnovana na simulaciji, vještačkoj i stručnosti mogu pomoći uštedi energije za 10 do 15 posto.

https://www.huawei.com/en/news/2021/10/smart-idc-tm-forum-catalyst