Abu Dabi je najpametniji grad uz pomoć Huawei ICT infrastrukture i pametnih uređaja

Huaweijev dizajn rješenja za najbolju praksu mreže i skladištenja pomogao je pametnom kampusu Abu Dabija da izuzetno poveća svoju troškovnu efikasnost, O&M i efikasnost korišćenja ulaganja

Nada Stojanović
Abu Dabi je najpametniji grad uz pomoć Huawei ICT infrastrukture i pametnih uređaja

Već nekoliko godina Abu Dabi je aktivno izlagao i promovisao svoju ambiciju da postane prvi „pravi“ pametni grad na svijetu. Ove godine, Abu Dabi je zauzeo prvo mjesto u regionu Bliskog istoka i istočne Afrike u studiji koju je sproveo McKinsei Global Institute pod nazivom „Pametni gradovi: digitalna rješenja za bolju budućnost“ i drugu godinu zaredom predvodio region Bliskog istoka, rangiranje pametnih gradova - nadmašujući napredna urbana središta poput Tokija i Pekinga - u korišćenju tehnologije za poboljšanje kvaliteta života stanovnika.

Huaweijev dizajn rješenja za najbolju praksu mreže i skladištenja pomogao je pametnom kampusu Abu Dabija da izuzetno poveća svoju troškovnu efikasnost, O&M i efikasnost korišćenja ulaganja, dok je istovremeno garantovao sigurnost i pouzdanost podataka, stabilnost mreže i dostupnost. Rješenja su zasnovana na jednostavnom dizajnu modela bez licenciranja, a mogućnost od 10 Gb u osnovi osigurava skalabilnost. Sve te karakteristike osigurale su niži CAPEKS za UTT i zadovoljile njihovu budžetsku strategiju.

https://e.huawei.com/en/case-studies/industries/2021/utt-smart-campus