Huawei grantovi za istraživanje za podršku digitalnoj inkluziji nakon COVID-1

Da bi se ubrzala digitalna inkluzija, Huawei je pomogao čak 15 timova u ovoj inspirativnoj globalnoj inicijativi koju je pokrenuo i vodi ITU sektor za razvoj telekomunikacija od avgusta ove godine

Nada Stojanović
Huawei grantovi za istraživanje za podršku digitalnoj inkluziji nakon COVID-1

Kompanija Huawei je dodjelila grantove u okviru istraživačkog takmičenja Connect2Recover u Ženevi. Da bi se ubrzala digitalna inkluzija, Huawei je pomogao čak 15 timova u ovoj inspirativnoj globalnoj inicijativi koju je pokrenuo i vodi ITU sektor za razvoj telekomunikacija od avgusta ove godine. Pobjednički timovi se sastoje od saradnika iz 44 institucije širom svijeta i pokrivaju širok spektar rješenja koja podržavaju digitalnu inkluziju. Njihovi projekti se bave lokalnim problemima u 32 zemlje od kojih je 14 među najsiromašnijim u svijetu.

Daljinski pristup obrazovanju, poslu i zdravstvenoj zaštiti važniji je danas nego ikada ranije. Međutim, postoji nedostatak povezanosti za milijarde ljudi. Prema najnovijim statističkim podacima sektora za razvoj telekomunikacija, 37 odsto svjetske populacije još uvijek nema pristup internetu. Kao partner u znanju sa svjetskom ekspertizom o digitalnoj infrastrukturi, kompanija Huawei će pažljivo pratiti pobjedničke prijave i pružiti im podršku.

izvor