Besplatna konferencija Ino Edukacije „Studiraj u Italiji“ u Podgorici i Kotoru

Ino Edukacija, centar za školovanje u inostranstvu i Universita Cattolica pozivaju vas na konferenciju "Studiraj u Italiji". Predstavnici Univerziteta Cattolica dolaze u Crnu Goru kako bi predstavili svoje studentske programe i stipendije crnogorskim studentima.

Sanja Milosavljević
Besplatna konferencija Ino Edukacije „Studiraj u Italiji“ u Podgorici i Kotoru

Konferencija “Studiraj u Italiji” održava se 06. marta u Kotoru, u hotelu Cattaro sa početkom u 18h. Zatim se sljedećeg dana, 07. marta, konferencija seli u glavni grad u hotel Hilton Podgorica. Konferenciju je organizovala Ino Edukacija, uz podršku Italijanskog kulturnog centra iz Beograda i italijanske ambasade u Podgorici. 

“Italija je posljednjih deset godina jedna od najpopularnijih zemalja za studije u inostranstvu za studente iz cijelog regiona, i takođe i za studente iz Crne Gore. Studenti se odlučuju za studije na italijanskim univerzitetima iz nekoliko razloga. Prvi je blizina i kulturna bliskost, drugi je duga tradicija italijanskog obrazovnog sistema, a treći su povoljne školarine i stipendije za troškove života.” ističu iz Ino Edukacije.

Italija je jedna od rijetkih zemalja koja daje regionalne stipendije za troškove života i za osnovne i za master studije, što naravno privlači veliki broj studenata.

Univerzitet Cattolica je veliki, privatni, neprofitni univerzitet sa tradicijom dužom od 100 godina. Najveći kampusi nalaze se u Milanu i Rimu, i poznat je po studijama medicine, ekonomije, političkih nauka, psihologije, komunikacija i mnogih drugih oblasti. Cattolica nudi preko 50 programa osnovnih i master na engleskom jeziku, i više od 200 programa na italijanskom jeziku. U Italiji, Cattolica važi za veoma prestižan i cijenjen Univerzitet, na kome su studirali mnogi poznati Italijani poput Romano Prodija. Na univerzitetu predaju neki od najvećih italijanskih stručnjaka iz oblasti bankarstva, medicine i psihologije i Univerzitet Cattolica je prepoznat kao odlična odskočna daska za uspješnu karijeru u Italiji i cijeloj Evropi.

Za besplatan ulaz potrebno je registrovati se na sajtu www.inoedukacija.com.