Zečević: Žene u Crnoj Gori da budu hrabre i svoje ideje pretvore u biznise

Nada Stojanović
Zečević: Žene u Crnoj Gori da budu hrabre i svoje ideje pretvore u biznise

Žene u Crnoj Gori treba da budu hrabre i da svoje ideje, uz pomoć Investiciono-razvojnog fonda (IRF) pretvore u biznise, kazala je Zorica Zečević, vlasnica kompanije ''Jugopek'' koja se bavi proizvodnjom kora za pitu, hljeba, peciva i kolača.

Zečević je u okviru kampanje „Ona pokreće biznis“ koju je pokrenuo upravo IRF u cilju podsticanja i afirmacije ženskog preduzetništva i osnaživanja žena u Crnoj Gori, kazala da su joj savjeti i sugestije te kreditne institucije puno pomogli.

„Ja sam korisnica kredita ‘Žene u biznisu’, zato bih preporučila svim ženama da krenu sa dobrim idejama, da se obrate Investiciono-razvojnom fondu da bi podigle kredit i krenule same. Kao žena imala sam veliku podršku Fonda. Svaki savjet, svaka sugestija IRF-a dobro mi je došla – da li da uložimo pare u mašinu, da li u obrtna sredstva, da li u nabavku neke opreme. Moja poruka je svim ženama u Crnoj Gori da pokrenu svoj biznis i da potraže pomoć Investiciono – razvojnog fonda i da budu hrabre”, kazala je Zečević.

Ona je saopštila da je firmu osnovala prije deceniju. Imala je, kaže, želju da tržištu ponudi kvalitetan proizvod koji bi postao prepoznat u Crnoj Gori, u čemu je uspjela zahvaljujući finansijskoj podršci Investiciono-razvojnog fonda.

„Jugopek“ firma počela je da posluje prije 10 godina. Počela sam proizvodnju kora uz porodicu. Ona mi je bila veliki oslonac. Jedno je proizvoditi kore za kuću, ali ja sam željela da moj proizvod bude prepoznat u Crnoj Gori kao što je danas. Zahvaljući Investiciono-razvojnom fondu proširila sam preduzeće, objekat, kupila nove mašine”, kazala je Zečević, ohrabrujući i druge žene da iskoriste kreditna sredstva za pokretanje i unapređenje svog biznisa.  

Podsjećamo da je Investiciono-razvojni fond pokrenuo kampanju  „Ona pokreće biznis“, u  okviru koje je i raspisan Javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu koji je završen 15. februara.