Idealan radni sto za žene

Idealna stolica za sjedenje postoji ali takođe nam brojne studije ukazuju na to da je dugo sjedjenje štetno. Mnogi od nas osjećaju posljedice toga a medicina vidi uzroke bola u vratu u dugom sjedenju. Najveći problem je to što se sjedjenje nastavlja i poslije radnog dana. U kolima smo predugo, ili provodimo vrijeme kući ispred televizora ili kompjutera.

Sanja Milosavljević
Idealan radni sto za žene

Jedan od trenutnih trendova kada je u pitanju kancelarijski prostor su radni stolovi podesivi po visini. Ovo dođe kao zamjena za česte pauze koje se preporučuju u toku radnog dana. Korisnik s vremena na vrijeme mijenja položaj iz sjedećeg u stojeći a preporučuje se da to bude na svakih 30min.

Produktivnost radnika se povećava i naše tijelo funkcioniše u prirodnijim položajima. Pored dobre, kvalitetne ergonomske stolice sto koji omogućava da se radni zadaci obavljaju i stojeći i sjedjeći čini radni dan podnošljivijim i na duže staze pozitivno utiče na naše zdravlje. Ovo je kompozicija stolova koja može da vam olakša radni dan.

Dugme za daljinsko podešavanje

Proizvođači namještaja nude različite varijante metoda podizanja i spuštanja radne površine. Ipak, ona daljinska je najefikasnija i najviše popularna zbog najlakšeg korišćenja. Kada su radne jedinice u pitanju postoje kompozicije za jedno radno mjesto, dva, četiri ili više spojenih radnih mjesta kao i neka vrsta konferencijskih i multifunkcionalnih stolova koji su većih dimenzija.

Minimalizam u dizajnu

Dizajn stolova koji su podesivi po  visini je minimalistički, rađen u kombinaciji metal- drvo. Ovakav tip stolova često prate i dodaci za smještanje instalacija struje kao i akustični paneli koji dodatno čine radno mjesto funkcionalnim posebno u „open space“ prostorima.

Ovi stolovi su dostupni u Crnoj Gori! www.drtrade.me